Daklem svakodnevno se zgražamo nad teškim nesrećama u prometu..nedavno sam sudjelovao u raspravama oko prometnih nesreća kod onog podvožnjaka prema Vukovaru....svi smo se čudili, mudrijali, iznosili svoja stajališta i pitali kako spriječiti takve stvari...!!
Ja sam najosjetljiviji na prometne nesreće gdje ginu djeca..to me pogodi u svakom slučaju...!!
Zašto sam danas otvorio temu...??
Danas 10. 12. 2011. godine gospodnje u 09.30 sati....idem Ulicom Leopolda Mandića...u smijeru grada...vozim se normalno...odjednom pokraj mene CRVENI Volkswagen Passat ..cca 2003-2005 godište OS244?? ili OS422??..nisam sad više siguran u registarsku pločicu ....prolijeće ...zvuk je wuuuušššššš, poput simplon expresa...bez ikakvog znaka upozorenja...pretječe me i doslovno ugrožava vozače iz suprotnog smijera...aj reko dobro čovjek žuri...međutim vozač crvenog Passata ide u još jedno pretjecanje....pa još jedno i to sve doslovno poput Ivice Kostelića na slalomu....pratim ga pogledom...ide redom i pretječe...a promet iz suprotnog smijera intenzivan...!!
Razmišljam se da li da zovem 192 ili ne..ajde neću.. tko zna čovjek možda ima stvarno hitna slučaj, možda ide na hitnu pomoć...pratim ga samo pogledom i na trenutak mi se gubi iz vida...međutim zapažam ga ..znate gdje??
Gospodin je skrenuo prema Avenue Mall-u..valjda je neka rasprodaja bila u tijeku pa se žurio....pritom je ugrožavao javni promet i živote svih nas, živote jedne majke i djeteta koje sam sreo uz samu cestu!!
Gospodina iz crvenog passata to ne brine..jer on je frajer...on žuri u Avenue Mall!!
Gospodine iz crvenog passata...poručujem vam da sam danas pogriješio što nisam otipkao 192..ali budite uvjereni da ću ako vas slijedeći puta uočim sa guštom nazvati muriju i sačekati da posvjedočim pred sudom, Bogom, Alahom, Manituom...pa makar se izložio i neugodnostima..potražite si hitno psih.....u pomoć..dok nekoga niste ubili u prometu!!