Aquapark Osijek - Pannonian sea tale - predstavljamo projekt vodenog parka

Osijek

Aquapark Osijek - Pannonian sea tale - predstavljamo projekt vodenog parka

Gotovo dva sata trajala je prezentacija španjolske tvrtke ACTION PARK u restoranu Copacabana. Generalni direktor tvrtke Alfonso Ribarrocha predstavio je osječkim vlastodršcima, gostima i okupljenim novinarima veliki projekt koji bi mogao već 2012. godine zaživjeti na lijevoj obali Drave, na popularnoj Copacabani. Radi se o Aquaparku koji bi bio najveći u ovom dijelu Europe, a planira se privlačenje posjetitelja u krugu od čak 300 kilometara oko Osijeka! ACTION PARK je tvrtka s tridesetogodišnjim iskustvom u industriji vodene zabave, a čak 200 njihovih vodenih parkova nalazi se diljem cijelog svijeta, od Južne Amerike do Azije.

Ekskluzivni Aquapark na lijevoj obali Drave već 2012. godine?!

Glavni cilj je planirani Aquapark uklopiti u već postojeći krajobraz lijeve obale Drave. Očuvala bi se većina postojećeg zelenila, kao i šetnice na samoj Copacabani. Unatoč tome, projekt djeluje zbilja megalomanski za naše prilike!

Na sjeverozapadnom dijelu Kopakabane planirano je prihvatno parkiralište, dok bi se sportski tereni, koji su sada tamo, prebacili na sjeveroistočni dio kompleksa i bili bi na raspolaganju za slobodnu uporabu. Postojeće šetnice bi obilazile čitav park, tako da bi svi zainteresirani mogli svjedočiti događanjima u samom parku. Na zapadnom ulazu je predviđen restoran i night bar koji bi trebao predstavljati novo okupljalište osječke mladeži željne zabave. S te strane bi trebao biti i adrenalinski najzanimljiviji dio parka koji neće biti dostupan za sve uzraste!

Dovoljno je samo reći da je najviša točka s koje ćete se moći spustiti 20,6 metara od tla! Planirana su i tri tematska dječja bazena, a posjetitelji će se moći detaljnije upoznati sa dalekom prošlošću i brojnom florom i faunom koja je tada bila dio Panonskog mora! Sa drugim brojnim atrakcijama i samim profilima ludih tobogana možete se upoznati kroz prezentaciju koju vam ekskluzivno prenosimo u cjelosti!

Ekskluzivno: Aquapark Osijek prezentacija
Povijesni medij

Ono što vjerovatno najviše zanima sve vas su brojke. A one su sljedeće... ACTION PARK ne može sa sigurnošću jamčiti određenu posjetu, ali prema dosadašnjim rezultatima u drugim dijelovima svijeta, i uzimajući u obzir određene varijable, planirana bi se posjeta kretala oko 185.000 ljudi godišnje. Nadanja su da bi sezona mogla trajati čak 120 dana, od polovine svibnja do polovine rujna.

Dnevna ulaznica za odrasle iznosila bi 60 kuna, dok bi se za djecu moralo odvojiti 40 kuna. Cijene ulaznica formirane su također prema određenim ekonomskim varijablama. U istraživanju tržišta vodilo se računa kako o prosječnoj mjesečnoj plaći, tako i o cijeni, primjerice, kino ulaznica.

Alfonso Ribarrocha

Sam park može primiti 3.500 posjetitelja, iako Ribarrocha naglašava da se taj broj bez veće gužve, problema i opasnosti može povećati i na više od 4.000. Vrijednost cijelog projekta (nije uračunata naknada za zemljište, op. a.) koštala bi budućeg investitora oko 54 milijuna kuna. S druge strane, predviđeni godišnji profitiznosi čak 10,5 milijuna kuna (prihodi procijenjeni na 18 mil., rashodi na 7,5 mil. kuna), čime bi se isplativost postigla već nakon 5 godina.

Ivan Vrdoljak, Alfonso Ribarrocha, prevoditeljica

Oduševljen je cijelim projektom i dogradonačelnik Vrdoljak; „Grad će uvijek biti inicijator i partner ovakvih projekata. Kao što želimo od Osijeka ponovo napraviti industrijsko središte, tako želimo u bliskoj budućnosti Osijek isprofilirati i kao centar zabave ovog dijela Hrvatske i Europe. Jamčim da ćemo osigurati što povoljnije uvjete za potencijalnog investitora. Zemljište nećemo prodavati već ćemo ga dati u koncesiju. Moram vam priznati da sam s određenim osobama već uspostavio kontakt, ali o imenima, naravno, ne želim. Ova regija može „podnijeti“ samo jedan takav vodeni park i prilika koja nam se pruža je predobra da je ne bi iskoristili!“, zaključio je Vrdoljak.

Autor: M.K.
S obzirom na reference i ozbiljnost pristupa, rekao bih da bi ovo mogao biti jedan od projekata koji ce uspjeti.

Izgleda jako dobro, a ni cijene mi se ne cine previsoke (sjeca li se tko koliko je upad u onaj aquapark kod Lloreta?)

Thumbs up!

Jedino mi nije jasno hoce li setnica uz Dravu biti dio parka, ili tik do parka?!
Slozio bih se sa vrdoljakom.

'ovo je prilika koja je predobra da je ne bi iskoristili'

samo bih jos nadodao, da je ovo i prilika za gradsku vlast da pokaze svoje sposobnosti i zaista olaksa investitoru ovaj projekt, i da dokaze svoju spremnost za razvojem grada.

nikako ne bih volio za 2, 3 ili 5 godina slusati kako su se dogodile neke nepredvidjene okolnosti i da evo, bas ce 2017 biti odobreno stranom investitoru da u proljece 2019 pocne s radovima jer je konacno dobio sve dozvole.
šetnica uz dravu naravno nije dio kompleksa tako da će picoš na dravi i dalje biti za džabe :)

od zanimljivijih stvari zaboravih spomenuti "lazy river" u duljini od 500 metara koja će opasavati park, kao i šetnicu uz rub parka koja će na jednom dijelu prolaziti preko krova administrativne zgrade!?! također se neće smatrati dijelom parka. glavni ulaz će biti kod parkinga.
lijepo,lijepo

Re: Aquapark Osijek - Pannonian sea tale - predstavljamo projekt vodenog parka

e više ne bumo išli na kopiku svaki dan za 10 kuna :D
poznavajući osijek i osječane što smo učinili od tvrđe i naših stvari od kojih smo mogli profitirati i pošto je ovo predobar projekt vjerovatno će osiječani ovo odbaciti i otvoriti 3 cajkaroška kluba na kopici....
Odlično! Već sad jedva čekam! :) :)
Moglo bi biti nešto od ovoga, Osijek to zaslužuje iako ne prodje ljeto, a da se ne bacim u dobru staru prljavu ali eto moju Dravu
živi bili pa vidili
lijepo je
ali bih rekao i preskupo
većina će otići jednom tjedno, pa i mjesečno.
60kn je i meni puno za svaki dan.
Pretpostavljam da će procvjetati plaže kod želje, pampasa. i drugih još neotkrivenih mjesta.
Dr@zen

lijepo je
ali bih rekao i preskupo
većina će otići jednom tjedno, pa i mjesečno.
60kn je i meni puno za svaki dan.
Pretpostavljam da će procvjetati plaže kod želje, pampasa. i drugih još neotkrivenih mjesta.

Da, ali uzmi u obzir da u dosta velikom krugu oko Osijeka nemaš ništa slično (osim Bizovca koji, iskreno, nije vrijedan spomena).
ako pretpostavimo da ce se do 2012 ili eto 2013 poboljsati uvjeti zivota kod nas

mozda je cijena i oke :)

inace projekt je genijalan

thumbs up za ovo

kratko i jasno: fantasticno!!!
u vrlo sirokom krugu nema nista slicno, ovo ce privuci i madare i srbe i mali milijun ekskurzija. dam se kladit da ce ljeti grad preko vikenda biti krcat klinaca samo zbog toga. ja sam naprosto odusevljen! 8)

ajmo sad jos samo nastaviti s tvrdom tamo gdje se pocelo sa vodenim vratima, i to je to! uz klince, imat ce i roditelji sta vidjeti i posjetiti. malo jos dotjerati promenadu, neku pristojnu rijecnu luku napraviti i to bi ucinilo osijek gradom u kojem bi se ljudi rado zaustavljali, a sto je jos bitnije osjecali ugodno i vrlo rado vracali. :)
Još toj turističkoj ponudi treba dodati i shopping turizam tj.Portanovu i Avenue mall.
Nadam se da imaju investitora u rukavu a i cijena investicije nije prevelika da bi odbila mnoge.
Baš sam mal po netu pokušao doznati nešto o tim likovima što se bave time, nisu loši moglo bi ovo do Osijeka napraviti stvarno jedan pomak unaprijed, pohvale Vrdoljku iako ne volim hvaliti nešto dok zaista ne osvane.
među posjetiteljima su bili i krpan i babić. neznam dal su oni bili veza između ACTION PARKA i grada ili...
Babić je navodno ili je bio samo prevoditelj :)
To je samo STUDIJA i treba pronaći investitora za tih 54 milijuna kuna. Tko će dati toliki novac u ovo vrijeme? Kako će se graditi? Kao i autobusni kolodvor?

Sezona bi mogla trajati od polovine svibnja do polovine rujna? Jel to neka zahebancija? Kad ste se vi zadnji puta kupali u to vrijeme? Uz ove naše vremenske (ne)prilike teško. Na Jadranu možda da, ali ovdje..

I onda bi to zdanje 8 mjeseci godišnje propadalo i svako proljeće bi se trebalo obnavljat.
Pa ni ovo što imamo ne možemo obnovit i popravit kako spada.

Jedna 4-člana obitelj znači mora samo za ulaznicu izdvojiti 200 kuna, a gdje su tu ostali izdaci - hrana, sokovi, sladoledi?

Nerealno zamišljeno..
rekao sam
to se pravi za druge , ne za nas
Al svakako bi mi bilo drago to imati tu a ne negdje drugdje.
bilo bi realnije kad bi se napravio i natkriveni dio, jel stvarno sezona traje prekratko.
... neki od vas su krivo nešto shvatili. Cijena je odlična i nije skupo ako uzmemo kako je vani. Prijatelj mi je bio u sličnom parku u Grčkoj gdje je ulaznica 100 kuna i kaže da je to totalni mrak. Vrijedi svake lipe! Da se razumijemo radi se o dnevnoj karti koja ti daje pristup svim atrakcijama u neograničenoj količini. Ako uzmete koliko košta jedno ljetovanje na moru, recimo 14 dana dobit čete iznos koji možete prepoloviti i provesti svaki vikend od početka do kraja sezone u aqua parku. Kupanje preko tjedna gdje stignete
a onda vikend u parku. Oni s normalnom kupovnom moći (kakvom takvom) preko tjedna rade pa se računa na vikend. Pored ovog svega trebalo bi u blizini izgraditi park za kamp kučice i bungalove za moguće turiste. Ako ste pregledali cijelu studiju primjetiti čete da održavanje parka košta kao i današnja cijena održavanja kopike a što dobijete to i sami znate. Nisam za gradnju ovoga već za OBAVEZNU izgradnju. Ovo je predobro i bolesno potrebno nam. Ako bude administracija opet zasrala stvar i ovo nam netko otme onda najbolje je da se ubiju svi. Bravo Vrdoljaku kao največem zagovorniku projekta.
Ro3y

bilo bi realnije kad bi se napravio i natkriveni dio, jel stvarno sezona traje prekratko.

to sam zaboravio navesti da bi dio parka trebao imati grijanu vodu kako bi sezona ipak išla cijelu godinu. Osobno mi ne smeta kupati se a okolo snijeg, to sam već u nekom obliku u Bizovcu i predobro bilo.
HokusPokus

Ro3y

to sam zaboravio navesti da bi dio parka trebao imati grijanu vodu kako bi sezona ipak išla cijelu godinu. Osobno mi ne smeta kupati se a okolo snijeg, to sam već u nekom obliku u Bizovcu i predobro bilo.

e to bi bila savršena ideja :D

i hot jacuzziji vani.
Ro3y

HokusPokus

Ro3y

e to bi bila savršena ideja :D

i hot jacuzziji vani.

Ma Robi nemaš pojma.. ti bi gledao zgodne tete i preko zime iz hot đakuzija B)
projekt je lijepo zamišljen, ekonomski vjerojatno dobar i (Španjolcima) profitabilan..

ali ako ovo zaživi, Osječani 2012. ostaju bez Kopike, a u Aquaparku Osijek će se brčkati Mađarski klinci..
Osijeku očajno treba nekakav ozbiljan turistički projekt, a ozbiljnije od ovog ja nijesam viđeo. Žalosno je da je Hrvatska turistička država, a Osijek od tog turizma ne profitira.

A sad druga strana medalje. Nema više Kopike, zaboravite ju. S obzirom da je Kopika, ovakva kakva je, jeftina zabava za mase po principu ljeba i igara, očito je kako će narodne mase (ako se projekt realizira) morat tražit novo gradsko kupalište. Projekcija troškova je, kako piše u dokumentu, 48,5kn ulaznica + 50kn hrana i piće = cca 100 kn PO OSOBI, pa ti računaj koliko ćeš puta otić tamo. Vjerojatno jednom u sezoni. A ostatak ljeta? Drava i njeni virovi naplaćivat će glavarinu, ako me kontate...
Olimpijski a vjerovatno i duboki bazen ostaju a Vrdoljak je rekao i da ako sve bude kako treba ide i novi dječji bazen negdje kod olimpijskog
Super, bio sam upoznat sa ovim projektom od ranije ali je postojala određena skepsa kako će proći čitav projekt u gradu, drago mi je da je projekt dobro prihvaćen od strane grada, lijepo stvarno velik dobitak i za regiju, i što je najljepše bilo koji grad u Hr ili regiji može samo pozavidjeti na ovome projektu
nadam se da će biti realizirano uskoro
Jedan_iz_mase

Osijeku očajno treba nekakav ozbiljan turistički projekt, a ozbiljnije od ovog ja nijesam viđeo. Žalosno je da je Hrvatska turistička država, a Osijek od tog turizma ne profitira.

A sad druga strana medalje. Nema više Kopike, zaboravite ju. S obzirom da je Kopika, ovakva kakva je, jeftina zabava za mase po principu ljeba i igara, očito je kako će narodne mase (ako se projekt realizira) morat tražit novo gradsko kupalište. Projekcija troškova je, kako piše u dokumentu, 48,5kn ulaznica + 50kn hrana i piće = cca 100 kn PO OSOBI, pa ti računaj koliko ćeš puta otić tamo. Vjerojatno jednom u sezoni. A ostatak ljeta? Drava i njeni virovi naplaćivat će glavarinu, ako me kontate...

... opet miješate stvari, koliko dobro vidim u projektu, ostaje olimpijski a kao što netko kaže bit će dograđen novi mali znači što se tiče kupanja za 10 kuna ono će biti i dalje tu kao i Drava koja neće biti zagrađena. A glavarinu što će naplatiti Drava to je relativno jer bilo je i prije pa eto većina nas je i dalje živa. Osobno se kupam kod želje već 30 godina. Opet o cijeni, mnogi od nas sami si furaju klopu pa to izbi si 50 kunića a karta 50 kuna za cijeli dan uživanja je više nego odlična. Ako si misli cijeli dan visiti onda si se preračunao. Sad ti se pruža prilika da nešto i zaradiš preko ljeta a ne da se učmališ na betonu oko olimpijskog.
ljudi se zale na cijenu,kao puno je za svakodnevno kupanje..pa me bas zanima kako svaki dan na kupanje moze ici netko tko radi? a onaj koji ne radi,ne moze si to priustiti ni da bude 10 kn.
takvi zapravo nisu ni ciljna skupina investitoru.njima treba netko tko ce platit upad i nesto pojest/popit..i to je 100 kn po osobi
cijena je ok ako ce ju pratiti kvaliteta.

i hvala bogu napokon bez beskucnika i cigana.
HokusPokus

mnogi od nas sami si furaju klopu

...eh, razumijem ja tebe, ali tebi slične Čehe i tebe naš narod (tj. dalmoši) mrzi iz dna duše, a Španjolci računicu ne temelje na tome da će većina ušvercavati svoju paštetu i kifle.

Uglavnom, ponavljam - pozdravljam inicijativu, kamo sreće da se realizira i uspije - nitko sretniji od mene. Sad kad još u red stanu svi oni što raže dozvole, ministarstva, uprave, pročelnici i čelnici, pa kad svatko zatraži svoj postotak, bit će to pjesma od investicije...
Projekt bi bio dobar kad se ne bi diralo u bazene, ovako je sranje, jer naravno da se ovi bazeni neće napraviti. Pola dijece iz naselje zajedno sa roditeljima je ljeto provelo u dječjem i mješovitom bazenu. Jel bi djecu od 2-12 godina trebali gurati u Dravu ili tražiti da plate 40 kn da bi se dijete kupalo.
Copacabana je Gradsko kupaliste..dakle cijene su primjerene mogucnostima gradjana, gdje svatko i u periodu godisnjih odmora ili i ljudi koji su nezaposleni i djeca koja uopce ne rade, mogu cijelo ljeto provesti na kopiki, mogu za 10, 7 kn lijepo provesti ljetni dan i osvjeziti se..
po cijeni od 50 kn bas budemo vidjeli koliko ce ljudi to moci, jer oni koji to mogu platiti ionako odu negdje na more..
koji ce to roditelj moci dati za dvoje djece 100kn dnevno samo za ulaznicu, plus koji sladoled, sok..
ili, koliko dana u tri ljetna mjeseca ce to moci?
dakle, mjenjamo koncept kupalista kao opceg dobra u komercijalno, prihvatljivo rijetkima..
to bi sve bilo lijepo da ljudi u gradu rade, imaju posla, imaju place i k tome imaju DOBRE place..
no ovako..

padobranka..i ja bi želio normalno kupalište kao javno dobro i na uslugu svim građanima.
ima jedan problem..
dok smo to imali, bilo je neuredno, sa žabokrečinom od vode.
Dobra većina građana Osijeka je kopiku izbjegavala baš iz tih razloga.
ja bih više želio platiti kvalitetu nego se besplatno kupati na ovakvoj kopici.
Jedan_iz_mase

HokusPokus

...eh, razumijem ja tebe, ali tebi slične Čehe i tebe naš narod (tj. dalmoši) mrzi iz dna duše, a Španjolci računicu ne temelje na tome da će većina ušvercavati svoju paštetu i kifle.

Zasto se uvijek spominju Cesi u tom kontekstu, pa mi sami smo takvi. Kad Hrvati idu na skijanje, nosi se sarma, kobasice, grah.. Pa gori smo od njih.. :roll:
maniche

padobranka..i ja bi želio normalno kupalište kao javno dobro i na uslugu svim građanima.
ima jedan problem..

pa kad ti kvalitetu mozes platiti..
jesi razmisljao mogu li nasi umirovljenici to platiti, nezaposleni ili ljudi na minimalcima..
gdje bi oni trebali..
mladez koja na kopici provede cijelo ljeto, neovisno o socijalnom statusu njihovih roditelja, tih 10 kn se negdje nadje..
gdje ce ta djeca provesti ljeto..
i da, voda nije nikakva zabokrecina..sasvim je ok..neki se na kopiki kupaju cijeli zivot i nis im ne fali..te su price prenapuhane..narocito su mi kredibilni oni koji se kupaju na Dravi jer im je kopika prljava!?

aha, sada treba ici referendum u gradu da li zelimo ovaj projekt.
naravno, projekt ce biti stopiran i jer mi ne zelimo da nam uniste nasu kopiku. :roll:
aqua park ce biti izgraden u npr. pecuhu i onda ce se opet srati kako se nista ne radi u gradu.
nasi ljudi su zatucani

jel

bitno da se gradi avenue mall, tu se niste pitali mogu li nasi umirovljenici ili im je dosta lokalni ducan

nevjeroatno je kako ste sebicni i licemjerni

meni je skupo, pa onda necemo, al za H&M se ima uvijek makar gladovali

uzas, uzas kakav mentalitet
PEGY

lijepo,lijepo

prije će drava uzvodno nego ova koalicija nešto korisno napravi u osijeku.mlate praznu slamu i samo obećavaju.
sve 5 za ideju ŠPANJOLSKIH investitora...samo bi volio da se ekipa oko cerekastog bubala ne kite tudjim perjem...to nije vasa ideja niti vas novac, sve sto vi mozete je sj... da se ne izgradi, nadam se da necete...
padobranac

jesi razmisljao mogu li nasi umirovljenici to platiti, nezaposleni ili ljudi na minimalcima..

a jebemu :D
da puno ne pišem, samo pročitaj madoxa dolje..kao i uvijek, na krivim stvarima se pozivate za neku jednakost/pravednost.

gdje bi oni trebali..

na gradskima za 20 kn ili na divljim kupalištima uz rijeku/bajerima..čak ovi kažu da neće dirati plažu na kopici..dakle, mjesta ima.

i da, voda nije nikakva zabokrecina..sasvim je ok..neki se na kopiki kupaju cijeli zivot i nis im ne fali..te su price prenapuhane.

Voda JE žabokrečina i tim nekima koji se kupaju, neka je sa srećom.

.narocito su mi kredibilni oni koji se kupaju na Dravi jer im je kopika prljava!?

drava je čišća od bazena..to što ti misliš suprotno jer je rijeka nekako smeđa,kakana..tvoj je problem :D
Kopika je rupa bez dna.

Svake godine se u nju mora iznova uložiti milijun do dva kuna, ako ne i više. Gradu je to očito "too much" pa su naručili studiju (čisto sumnjam da Španjolci okolo po svijetu traže prostore za uvaliti ovakav projekt). Nigdje se ne spominje koliko je ta naručena studija koštala? Ispod 100.000 kuna nije garant.
Gradu je u interesu da to utrape nekom investitoru. Dakle Grad sam neće uložiti 54 milijuna, mnogima to ovdje nije jasno.

Svi zaboravljaju na poplave koje smo imali i kako je cijelo ljeto padala kiša i izmjenjivala se sa sunčanim razdobljima svaki 2-3.dan.
Osijek nema povoljne klimatske uvjete da bi nešto tako radilo 4 mjeseca u godini na otvorenom i ako se park nekako ne natkrije, džaba i ta grijana voda kada se ti nećeš imati gdje presvući niti biti na toplom (usporedba s Bizovcem nema veze s mozgom).

Investicija nema šanse da se isplati za 5 godina. 180 tisuća posjeta godišnje??? Bajkovito.

Sve je to divno, krasno zamišljeno, ali mi se čini kao navlakuša.
Sviđa mi se ideja, stvarno bi moglo privuci mađare i beograđane, a isto tako i mnoge eksurzije kako je već netko natuknuo. U svakom slucaju okej projekt. Sto se tice cijene ulaza, što se tiče građana Osijeka, nije za svakodnevno kupanje, pa će ostale osječke "plaže" zabilježiti porast tuljana.

Ovaj projekt grad može uzeti kao poticaj za još jedan projekt opremanja "plaža" na dravi kao što je npr. Želja. Malo poboljšati ponudu.
Mozda ne bi bilo lose 'zrtvovati' stazu za nordijsko hodanje umjesto kopike :)
MegaSmrT

Ovaj projekt grad može uzeti kao poticaj za još jedan projekt opremanja "plaža" na dravi kao što je npr. Želja. Malo poboljšati ponudu.

Pa kad raskopaju kopiku zelja ce biti in par godina dok se ne sredi kopika vjerojatno ce i pampas zazivjeti opet..
ovo je jako dobra ideja...ako smo mi išli u osnovnoj u tuheljske toplice di ima 3 bazena, onda će se dolazit i ovdje u aqua park...to što neće biti kopike kakvu je sad znamo nema problema...i dalje će tu biti olimpijski bazen,i odbojkaška igrališta s druge strane, i napravit će se još dječji bazen...šta će ti više? ...bit će manji troškovi održavanja, a ti silni milijuni što su se do sada trošili za koliko-toliko održavanje kopike sada se može prebacit za uređivanje recimo kupališta na dravi...i opet sve 5...imaš mjesto za siromašne...i imaš turističku atrakciju...a imamo i gradske bazene i one bazene gradski vrt ako se ikada izgrade :) :)
Jedan_iz_mase

HokusPokus

Uglavnom, ponavljam - pozdravljam inicijativu, kamo sreće da se realizira i uspije - nitko sretniji od mene. Sad kad još u red stanu svi oni što raže dozvole, ministarstva, uprave, pročelnici i čelnici, pa kad svatko zatraži svoj postotak, bit će to pjesma od investicije...

Nisam ja to govorio zbog sebe već tebe jer se ti žališ na to, meni nije problem klopnuti tamo.
padobranac

maniche

ima jedan problem..

gdje bi oni trebali..
mladez koja na kopici provede cijelo ljeto, neovisno o socijalnom statusu njihovih roditelja, tih 10 kn se negdje nadje..
i da, voda nije nikakva zabokrecina..sasvim je ok..neki se na kopiki kupaju cijeli zivot i nis im ne fali..te su price prenapuhane..narocito su mi kredibilni oni koji se kupaju na Dravi jer im je kopika prljava!?

Ta mladež može i na Dravu a i ovo im je prilika da se bace na neku šljaku i zarade si koju kintu. A umirovljenici uvijek im je nešto skupo a budalaste nasljednike troše tisuće.
maddox_rumble

nasi ljudi su zatucani

jel

bitno da se gradi avenue mall, tu se niste pitali mogu li nasi umirovljenici ili im je dosta lokalni ducan

nevjeroatno je kako ste sebicni i licemjerni

meni je skupo, pa onda necemo, al za H&M se ima uvijek makar gladovali

uzas, uzas kakav mentalitet

Ovo je definitivno istina, visjet ćete pola dana u Portanovi i Avenue Mallu a popodne na kopiku kupanjac. Cijelo ljeto besposličariti i trošiti pare te kukati kako vam je nešto skupo. Licemjeri do boli.
Korina

Kopika je rupa bez dna.

Svake godine se u nju mora iznova uložiti milijun do dva kuna, ako ne i više. Gradu je to očito "too much" pa su naručili studiju (čisto sumnjam da Španjolci okolo po svijetu traže prostore za uvaliti ovakav projekt). Nigdje se ne spominje koliko je ta naručena studija koštala? Ispod 100.000 kuna nije garant.
Gradu je u interesu da to utrape nekom investitoru. Dakle Grad sam neće uložiti 54 milijuna, mnogima to ovdje nije jasno.

Svi zaboravljaju na poplave koje smo imali i kako je cijelo ljeto padala kiša i izmjenjivala se sa sunčanim razdobljima svaki 2-3.dan.
Osijek nema povoljne klimatske uvjete da bi nešto tako radilo 4 mjeseca u godini na otvorenom i ako se park nekako ne natkrije, džaba i ta grijana voda kada se ti nećeš imati gdje presvući niti biti na toplom (usporedba s Bizovcem nema veze s mozgom).

Investicija nema šanse da se isplati za 5 godina. 180 tisuća posjeta godišnje??? Bajkovito.

Sve je to divno, krasno zamišljeno, ali mi se čini kao navlakuša.

Blesava si 300% jer nisi skužila da sam spominjao ugodu kupanja a vani snijeg. A da malo pratiš gradska zbivanja cijelu godinu onda bi znala da svake godine kopika traži milionske iznose za uređenje i rad ljeti koji je potpuno usporediv s troškovima rada parka za jednu sezonu. To je tebi u redu jer bitno je gdje će se ta mladež kupati nakon što se vrati s mora i ubije par tisuća kuna tamo. Oni koji nemaju za kartu a ja ih znam podosta kojima je i 5 kuna previše kažu da je ovo super ideja i barem će dva do tri puta u sezoni ići u park a ovako ni jednom nisu išli na kopiku. Platiš 5 ili 10 kuna a dobiš gomilu mladeži što ti skače po glavi, vodu na granici radioaktivnosti i podosta ničega.
sve 5, al ovo je samo studija ...

veliko je pitanje tko će investirati?
procitaj clanak?

ideja bolesna ali cjena karata se neuklapa...u budimpešti i u kapošvaru imaju super aqua parkovi a na ulazu nisam dao ni upola tolko novca...i stvarno nevidim kako bi im se mogla ostvarit ova očekivanja, usto je još vrijeme krize...ako ovake cjene budu neče im se isplatit ni u 15 godina...eto najrealnije bi bilo da upola smanje cijene i mislim da bi to privuklo puno više posjetitelja a time i veću zaradu..više se isplati da dođe 3 posjetitelja koji če svaki za ulaz dat 30 kn nego 1 koji će dati 60...ako se mene pita ja si nemogu prijuštit 2 put, 3 put tjedno da odem u taj aqua park, još usto dolazi i cuga hrana...100 kn na dan negine...
Joj kako ste svi pametni da glava boli...pa vjerovatno će biti neke mjesečne karte i tako to,sve će se to u hodu sredit,a u međuvremenu imate i gradske bazene i možda se izgrade još jedni i šta sad toliko kukate? Meni stara Kopika neće puno faliti jer godinama nije dotjerivana kako spada i osim prodaje hamburgera,palačinki i skupog sladoleda drugih sadržaja i nije bilo.

Primjećujem već duže vrijeme kako ste svi na ovom forumu toliko jako pametni da je to strašno,pogotovo taj neki leteći mungos,maniche i ekipa,popili su svu pamet svijeta. A vi ostali isto nemojte biti toliko prekritični prema stvarima koje nisu uopće loše. Recimo šta fali Bizovcu i tim toplicama i sve? Ništa,samo vlasnik s plusom na računu i mala obnova,i sve po starom,da je sve po vašem već bi se napravila štala od toga. Ajde vi u klinac s takvim glupim osvrtima više.
Deebo

ideja bolesna ali cjena karata se neuklapa...u budimpešti i u kapošvaru imaju super aqua parkovi a na ulazu nisam dao ni upola tolko novca...i stvarno nevidim kako bi im se mogla ostvarit ova očekivanja, usto je još vrijeme krize...ako ovake cjene budu neče im se isplatit ni u 15 godina...eto najrealnije bi bilo da upola smanje cijene i mislim da bi to privuklo puno više posjetitelja a time i veću zaradu..više se isplati da dođe 3 posjetitelja koji če svaki za ulaz dat 30 kn nego 1 koji će dati 60...ako se mene pita ja si nemogu prijuštit 2 put, 3 put tjedno da odem u taj aqua park, još usto dolazi i cuga hrana...100 kn na dan negine...

piše lijepo da bi ovo bio najveći aquapark u ovom dijelu europe, dakle privlačio bi ljude iz cijele regije. mislite da gardaland, marineland i ostali aqua-landovi žive od stanovnika grada u kojem se nalaze?!
I u krajnjem slučaju šta fali Dravi? Jest da ne bi bilo svejedno ljudima gledati kako se kupaju u tom Aquaparku a oni se moraju kupati u mutnoj Dravi ali što je tu je,da se ima volje od one plaže na Kopiki bi se napravila prava Copacabana. I nemojte toliko srati o tim virovima,kupao sam se na svim kupalištima i skakao s mosta i nikada nije bilo nikakvih problema. Na Kopiki je kupalište ograđeno u vodi a što se tiče crnih rupa one su označene na obali,i šta sad? Samo debil koji ne zna plivati i koji podcjenjuje Dravu bi se utopio.
Fantasticno...odusevljen sam ovim....mslm da je ovo napokon nesto sto je osijek zasluzio...ali brate previše mi je bilo 5 kuna za kopiku odakle mi 60 kn za ovo....al eto zivi bili pa vidili..nadam se da ce se ovo ostvariti....Osijek <3
DonQuijote

Deebo

piše lijepo da bi ovo bio najveći aquapark u ovom dijelu europe, dakle privlačio bi ljude iz cijele regije. mislite da gardaland, marineland i ostali aqua-landovi žive od stanovnika grada u kojem se nalaze?!

ovo če privući mali milijon turista sa svih strana....nece biti samo profit na aqua-parku vec ce svi zaradivaati ako ce biti turista....racunaj u osijeku ima 80 000 ljudi...2000 ide na kopiku...ni napunit aqua park nemozemo tako da mi apsolutno ne utjecemo na zaradu toga...
bavaria

sve 5, al ovo je samo studija ...

veliko je pitanje tko će investirati?

ne radi se o studiji nego o gotovom projektu sa prezentacijom i radi se koliko sam vidio u članku o španjolskim investitorima osim ovoga u Os otvorit će i 2 ili 3 parka negdje na moru mislim da bi ovaj u Osijeku bio jedini u kontinentalnoj hrvatskoj

osim toga da ne pametujem o tome koliko će se ljudi zaposliti i koliko će samo ljudi posjetiti osijek ako se projekt ostvari, meni je ovo super
preko ljeta bi zapošljavali dosta studenata za potrebe spasilačke službe i pružanja usluga...
u profit budućeg investitora NISU uračunati prihodi od ugostiteljske djelatnosti (restoran/night bar na zapadnom ulazu i još jedan restoran otvorenog tipa u središtu aquaparka koji bi imao direktnu poveznicu s parkiralištem)
HokusPokus ti kada ideš na kupanac u Bizovac zimi, odeš prvo u finu toplu zgradu, u toploj garderobi se presvučeš, većinu se vremena kupaš u zatvorenom toplom dijelu, ideš na cugu u gaćama i mokre kose, odeš fiziološke potrebe obaviti u istim tim mokrim gaćama (a možda furaš i bikinac, sorry tvoj izbor) i mokre kose, povremeno odeš u vanjski bazen i gledaš snijeg kako pada (aaaa romantike) i onda se u toplom presvučeš i ideš kući.
Ti bi znači zimi u ovom parku, presvukao se u autu (ili bi već u gaćama pripremljen stigao od kuće), omotao se ručnikom i na nula stupnjeva išao do grijanog bazena (ili bi izveo Geronimo padobranski skok), brčkao se, gledao snijeg, ako bi te slučajno priteralo, kulturnjak kakav jesi, omotao bi se ručnikom i takav mokar bi otrčao do wc-a pa bi u autu upalio grijanje, klopao neš, popio i onda se opet vratio i malo brčkao dok snijeg pada. (Svaka sličnost sa stvarnim događajima ili ličnostima je sasvim slučajna). Čestitam.

Daj Bože da se nađe investitor, daj Bože da se što prije izgradi i da iz cijele Europe nahrupi svekoliko mnoštvo - živi bili pa vidjeli.
Piše da je "radno vrijeme" 120 dana - vjerujem od 5 - 9 mjeseca ili tako nešto; iako iskreno sumnjam da u tih 120 dana ima dovoljno toplih dana za dobiti toliku posjecenost
Centurion jasna stvar to što si napisao, ali HokusPokus ima fantazuke o grijanoj vodi u parku kako bi sezona trajala cijelu godinu (na otvorenom) i kako mu nije smetao snijeg dok se kupao u vanjskom bazenu Bizovca. Kao da se to dvoje uopće može usporediti.
pa mozda bi i u 5 mjesecu ali i u 9 mogla biti grijana voda :)
DonQuijote

Deebo

i dalje stoji da ce vise novaca dati 3 covjeka puta karta od 30 kn nego jedan od 60...i mislim da ti tu neš neštima, u gardaland godišnje dođe tone turista ne samo zbog aqua parka nego zbog tog cjelog kompleksa, raznih vrtuljaka, kuraca a i zbog okolice...a šta će turisti vidit u osijeku osim aqua parka i kopačkog rita?...ja nikad nebi išo u drugu zemlju samo zbog nekih bazena...:/
Deebo

DonQuijote

Deebo

i dalje stoji da ce vise novaca dati 3 covjeka puta karta od 30 kn nego jedan od 60...i mislim da ti tu neš neštima, u gardaland godišnje dođe tone turista ne samo zbog aqua parka nego zbog tog cjelog kompleksa, raznih vrtuljaka, kuraca a i zbog okolice...a šta će turisti vidit u osijeku osim aqua parka i kopačkog rita?...ja nikad nebi išo u drugu zemlju samo zbog nekih bazena...:/

još i pitaš zbog čega...pa zbog komaraca i zaprašivanja istih....atrakcija kakve nema...
dakle da utvrdimo... uništit će kopiku i napravit neko turističko sranje koje je skupo da bi naši građani to mogli posjećivat... svaka čast dajem 2-3 godine da se to sve zatvori zbog neisplativosti... 60kn se može puno bolje investirat nego u akva park... koji nije ni do koljena jednom europskom a gdje je ulaznica 70kn (na 2-3 puta veću površinu)
fala bogu pa nam je turizam na velikoj razini pa ce turisti to isplatit .... sretno
da 30kn bi bila realna cijena iako i tih 30 kuna bi nevoljko dao... neznam kakvu posjecenost oni ocekuju da ce bit ljudi ko sad ovo ljeto na kopici ili?
predlazem da pisete peticiju protiv toga inace kupanje u dravi negine
meni je ovo iskreno bzvz. Taj aqua park nije do koljena nekom europskom parku. Ako već misle to gradit, mislim da bi to trebali napraviti u sklopu Bizovca. Ovako će nam samo uništit Kopiku
evo, stiglo ljeto 2012 .... aquapark prepun kupaca ... to je stvarno pun pogodak :)
Hahahaha!
Baš volim ovako apdejtane postove na razne projekte.
Sad će nama naš ministar to izgraditi :D
valjda su mislili na Petroland, ali su se zeznili za državu :)
padobranac

maniche

ima jedan problem..

gdje bi oni trebali..

prije su ti bili ti bazeni puno prljaviji, stanje se popravilo od negdje 2002, svake godine su sve bolji, tak da je meni recimo iz mog razbolja škole ostalo u glavi kao da je kopika prljava, a nije više.
ok je sad taj olimpski, dost je hladna voda u njemu, nije ko dravska al dobro je može se kupat. razumijem ljude koji će prije dat 5-10kn za kopiku , prije nego da se odu kupat besplatno na dravu. makar sam ja odrasto na dravi, nemože nijedan bazen nadmašit dravu, prljavija je dosta nego prije, sjebali su sva kupališta na dravi, tak da je u biti definitvno pametnija odluka otić na kopiku
dani_os

prije su ti bili ti bazeni puno prljaviji, stanje se popravilo od negdje 2002, svake godine su sve bolji, tak da je meni recimo iz mog razbolja škole ostalo u glavi kao da je kopika prljava, a nije više.

Znam da je još 2007. godine bilo boleština na Kopiki. Ona će uvijek biti prljava iz jednostavnog razloga - bazeni u kojima se kupaju tisuće ljudi nikad nisu niti će ikad biti čisti i sigurni za zdravlje.
Stella1989

Znam da je još 2007. godine bilo boleština na Kopiki. Ona će uvijek biti prljava iz jednostavnog razloga - bazeni u kojima se kupaju tisuće ljudi nikad nisu niti će ikad biti čisti i sigurni za zdravlje.

da, sječam se sad da je 2007 nilo priće o boleštinama na kopici, recimo ptošle i pretplošle godine nije bilo. ak me dobro pamčenje služi.
recimo lega mi je bio dobio neku šugu ove godine od kupanja na dravi kaže, kaže da je doktorica mu rekla da je več bilo 20 ljudi s tim s drave.
ja se kupam več 20 godina na toj dravi i nikad nisam dobio ništa.
čisto i sigurno ti nije ništa.
nekako mi je drža ta drava, ispišaš se u dravu,
ona to odnese, nevjerujem da od tisuču ljudi se niko nepopiša u taj bazen, da su svi guzu dobro obrisali hehe, kao ubije to klor, ne znam

Tagovi