#7:
Re: [VIDEO] Anketa: Zašto sve više mladih odlazi iz Hrvatske?
Autor:
silvi0
Postano:
10.10.2014. 15:46
Dragi moji,
evo da krenemo redom;
prva stvar;
mladi ljudi zavrsavaju razno razne fakultete, uzeti cemo npr. Ekonomski fakultet. U danasnje vrijeme svaka šuša i svaki idiot završi ekonomski fakultet, misleći da je popio svu pamet svijeta i da sve zna. Činjenica je, da više od 80% fakultetlija NEMAJU pojma o ničemu, a kamoli o biznisu i ekonomiji! I što se događa onda, traže posao i ne mogu ga naći.. zašto?? zato što svaki drugi šaban ima ekonomski fakultet završen i zato što nemaju pojma o ekonomiji, pa naravno da neće dobiti posao. Ja kao poslodavac prvenstveno nebi zaposlio fakultetliju, jer mi ne treba njegovo ''znanje'' nego mi trebaju ljudi koji će raditi. Ali zašto oni nebi radili prljave poslove? -Zato što su oni završili fakultete! Trebali bi sjediti na direktorskoj stolici i zarađivati masne novce, e pa tako to ne ide.. ni u Hrvatskoj NI U INOZEMSTVU!
druga stvar;
tko je od tih ljudi vidio dalje od Mađarske ili Slovenije?? Šta uopće imaju pojma kako je vani raditi kada nisu ni bili ni vidili! I što se onda događa; ode van, radi posao koji nikada nebi radio u svojoj zemlji jer ima fakultet, a vani čisti wc-e i ima ruke u go**ima 11h na dan! Živi kao crkveni miš i jede makarone svaki dan, da bi si uštedio za novog BMWa. I kada se dođe među svoj narod, ljudi jedino što vide je nov auto i priče kako je divno i bajno, a ne vide drugu stranu da radi od 08h pa do 19h, ne osjete kako mu ruke smrde od tih ''finih'' poslova i ne vide kako nema svoj život uopće, nego čisti tuđa go*na i sere po svom narodu i svojoj državi.
treća stvar;
dali vi uopće znate kolika je nezaposlenost u inozemstvu? uzeti ću na primjer Švedsku, u kojoj gotovo 25% mladih NE RADI!!! Eto koliko je to divno i bajno. Svi vi mislite da je svugdje lako, a u svojoj vlastitoj zemlji najteze. Sve te fine guzice, spustite svoje repove dolje, radite sto vam se ponudi i prestanite sr*ati po svom narodu i po svojoj domovini. A da ne ulazim u to kako je teško dobiti posao vani, te kako sa većinom tih završenih fakulteta u Osijeku pa i Hrvatskoj možete obrisati gu*icu.
četvrta svar;
pričate da se novaca nema? da posla nema? pa odakle sva ta skupa vozila u Osijeku i općenito u Hrvatskoj? Čast izuzecima, sve su to financirale banke i koje kakvi krediti. Živi se u garsonjeri sa dvoje djece, ali zato pred kućom BMW! zašto? zato što ima prijatelja iz kanade koji vozi ISTI takav. kako to da svi imaju nove mobitele po par tisuća kuna a radi se za 2.000 mjesecno?
peta stvar;
DISCIPLINA. Dali je rijec o njemcu, šveđaninu ili kanađaninu... svi imaju zajedničko nešta, a to je disciplina. To je ono što naš narod neće imati još 50 godina.
šeta stvar, sedma, osma, deveta.... 100.000 stvar..itd
moj savjet vam je:
prestanite lagati sami sebe
|