#14:
Re: Obustavljen otkup mlijeka [Vijesti Osječke TV]
Autor:
Yoanna35
Postano:
22.02.2013. 22:25
Uff prva nisam za povećanje uvoznih kvota mlijeka osobito mlijeka u prahu, ali.. Sad ću biti jugonostalgičar, imali smo sreće što je kapitalizam kod nas došao tek 1990. jer smo ugodnih 40 godina jeli ono što skuhamo, te indsutrijska proizvodnja nije bila gladna profita , pa nije koristila razne dopune, aditive, inačice nego su se koristili dobre, zdrave sirovine. U HR proizvodnji mlijeka postoji jedan naglašeni faktor koji se zove neznanje, neodgovornost i nespremnost na poštivanje propisa. Uopće nisam naivna i ne msilim da se u ovom slučaju radi o jadnim siromašnim seljacima što se često inputira, današnji vlasnici farmi su ljudi koji imaj John Deereve , razne đipove od kojih niti jedan ne stoji manje od 100000 eura i zive kao Sulejmani u velikoj raskoši, s druge strane podpalčuju svoje zaposlenike, varaju drazvau na razne načine i izbjegavaju zakonske obaveze, svjesno i namjerno ne zele prihvatiti činjenicu da su odgovorni za ono što proizvedu i da sistem "boli me k.aac za analizu, i tako se one samo prepisuju "što sam čula na vlastite uši , više tog sistema nema. Velika većina njih ima love za analize ali će ih radije zdrobiti nedgje dalje, stoka oboljela od mikoze se mora vidjeti i samo netko jako pokvaren neće stat i reć ok obolili su ajmo vidjeti od čega i problem rještiti, većina njih će zivotinju ubiti i tako zataškati probelm. On je predugo trpan podepih i sad je buknuo . Nisu ponavljam insdustrije dobre i poštenije jer su oni s mlijekom u proizvodnji morale imati problem, ali su šutile o tome. Znam da se dobavljačima kasni s plačanjem i da im se skida naknada po litri na osnovu lošeg mikorbiološkog sadrzaja. Osobno mi je zao što su se svi slavonski proizvođači mlijeka okrenuli prodaji sirovine jednoj Vindiji, Meggleu i Dukatu umjesto da su se udruzili u klastere i proizvodile daleko kvalitetenije proizvode. Jedna stva još nije izašla na vidje na vidjelo, naime nije testiran na aflatoksin M1 niti jedan fermentirani proizvod, što morate priznati je jaaaako čudno. Kazu analize su skupe, ok seljaku jednom, ali ako bi kao udruga pod istom kapom kupili opremu ne bi to bila cijena koju danas plačaju. Neoprostivoj je što niti Dukat koji zarađuje milione eura nije nšao za shodno imati opremu, unatoč tome što je aflatoksin najotrovnja supstanca koju mlijeko moze sadrzavati. Sustav ja ću svoje prodati, a boli me k....a je li zdravstveno ispravno je neoprostivo i prije svega kaznjivo djelo .Imam jedno pitanje za prosječnog proizvođača mlijeka. Kad bi običan građanin koji kupuje npr. Meggleovo mlijeko u trgovini imao prilike vidjeti u kakavim uvjetima je to mlijeko proizvedeno ..govorim o farmama..što mislite da li bi ga konzumirao???? Vi mislite da nitko ne vidi i ne zna što vi sve tamo radite.
|