#14:
Autor:
Alana Bates
Postano:
26.06.2006. 21:23
OK, politika je bar savršena prilika za različito topičarenje, praktički ništa nije offtopic, a vi nekako uspijete nabasati na Einsteina i Teslu????
Ipak, kužim da smo svi vjerojatno već toliko razočarani politikom da radije mijenjamo temu na bilo što drugo.
U svojoj sam kratkoj karijeri odraslog građanina Hrvatske oko 5 puta uspjela otići na izbore, i otišla sam svaki put: kontam si da ako ja poništim taj listić, ili ako zaokružim makar zelene ili Đurđu Adlešić (ovo zadnje sam izmislila!), netko će bar imati harder time da lažira moj listić i prikaže ga u svoju korist.
Bila sam, doduše, i u par biračkih odbora (za predsjedničke izbore - 2 kruga: ugodnih 700 kuna), i zgrozila sam se kad sam vidjela da u biračkom odboru smiju sjediti stranački ljudi, samo predsjednik i zamjenik ne smiju imati stranačku pripadnost: 2 člana i njihovi zamjenici bez problema smiju.
Mjesto u kojem živim pak ima 2 i pol tisuće stanovnika: čini mi se nemogućim da se od tog broja ne može naći 6 nestranačkih osoba (odnosno, na 3 biračka mjesta: 18 osoba).
No možda sam u krivu, možda propis ima smisla...
|