#14:
Autor:
skoro_skorojevic
Postano:
04.02.2012. 15:25
E, ljudi moji- pa takav način razmišljanja, s kim najviše 'poslujemo', upravo je i ono što nas dovodi do toga gdje smo. Hrvatima je očigledno ostao onaj gastarbajterski mentalni sklop, po kojoem je (jedino) Njemačka obećana zemlja i jedino nas tamo trebaju i žele zaposliti. Možda i jest, za neke bauštelske poslove...ali to nas ne izdiže nišđta iznad Bugara, Rumunja, Mađara i inih.
Malo vas razmišlja i puca na poslove i mogućnosti malo višlje u strukturama EU, na one stipendije i natječaje u tijelim uprave- direktno, ili indirektno, za koje se i Nijemci uza svoje poznavanje materinjeg jezika, mogu slikati, jer ne znaju francuski koji se za njih traži.
Nije mi jasno kako ljudi u zemlji u kojoj svi odjednom studiraju, u kojoj imamo inflaciju ekonomista i pravnika, ne mogu vidjeti dalje od njemačkog nosa kao jedine i obecane alternative. Vjerujem da smo i zato u banani- jer je- kao sto je netko gore napisao . francuski 'nebitan'. pa dok bude nebitan, bit cemo nebitni i mi, i stvarno necemo imati što raditi u EU.
na referenduimu nisam glasao protiv, jer nisam vidio prednosti EU-a za hrvatsku, nego upravo zbog ovog gastarjbajter-bauštela stava i mentalnog sklopa, jer takvim ne bismo znali, tj. NEĆEMO znati iskoristiti što god nam se ponudi. A onda nam je džabe jesdmo li u bilo kojoj uniji, ili opet u nekoj JUGI, gdje, budimo realni, najbolje funkcioniramo. sa sličnima.
A da malo počnemo učiti dizati kriterije? Počnimo s francuskim...
|