#3:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
21.12.2011. 15:33
Logika gđe. Kralik. Valjda i besmislenost u izjavama dođe s godinama, jer kada nešto radiš pedeset mandata za redom, puno izjava se skupi, i ne može gospođa uvijek biti logična i smislena.
Pa ako je nešto izvan kontrole, gđo. Kralik, ne može se kontrolirati. Dakle, ne može se smanjivati. Ako se nešto pak smanjivalo odlukom rektorata, onda se može kontolirati.
No, znamo mi što je vječna rektorica htjela reći. Htjela je reći - mi smo mogli smanjiti kvote, ali nismo htjeli, jer nas baš briga za kvote i studente. Sada, nakon što nam godinama prigovaraju da ta dva idiotska fakulteta školuju nezaposlene, sada moramo reagirati, pa ćemo kvote malo smanjiti, da nam budući ministar, tko god bio, ne može ništa prigovoriti. Usput ćemo za loše stanje okriviti "nacionalnu razinu", čitaj, bivšeg ministra. Dobro smo surađivali i s bivšim, a daj Bože da tako bude i sa budućim. Važno je da se lova vrti, a da sam ja, i moji ljudi, sigurna u svojoj fotelji.
Mora se gđa. Kralik prilagoditi tržištu rada. I ja kažem. Nesposobni, korumpirani i lijeni, osobe koje plivaju u svim sistemima, trebaju završiti na birou, ili u mirovini. Ako se baš hoće prilagoditi tržištu rada, kada bi gđa. Kralik bilo što znala o tržištu rada, tada bi joj bilo jasno da osječko sveučilište proizvodi nestručan, nekompetentan, nepotreban i necijenjen kadar. Ako se hoće prilagoditi tržištu rada, prvo neka zabrani rad Ekonomskom i Pravnom fakultetu na jedno 10 godina, neka u potpunosti izmijeni program i profesorski kadar na svim fakultetima, neka smijeni dekane, članove rektorskog zbora, zaposlenike rektorata, i samu sebe, hitno, sve do kraja godine. Onda bi nešto moglo i krenuti.
|