#2:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
22.11.2011. 17:28
Tzv. navijača? Moglo bi se tih par tzv. navijača uvrijediti. Valjda tzv. znači da osim tih tzv. postoje i neki drugi, pravi, navijači. Navijači su, pobogu, navijači. U nedostatku životnih sadržaja i udruga šutača lopte može biti predmet obožavanja. No svako ima svoju radost, i ne treba zamjerati. Čini mi se da nema tzv. i ostalih navijača, ni sad kad upadaju na treninge kao glavaševa bojna u srpske stanove, ni kad se tuku s ostalim tzv.-ovima na i oko stadiona.
U ovom jadu i bijedi u kojoj se nalazimo, ti su mladići našli potrebnim da nekome upadaju na nešto, ovog puta na trening. Ne valja im kako klub radi, i kakve rezultate postiže. Valjda bi se grad i županija trebali uključiti sa više love, u kojoj plivaju? Ili bi se nekakvi imaginarni privatni sponzori trebali uvući u blato nogometne mafije i spiskati ono malo novca koji im država ne uzme na šutače lopte? Zaista, ja ne znam što ti ljudi hoće. Amaterizacija je sadašnjost, a ne budućnost.
Ujedno, sva bljutavost hrvatskih sportskih djelatnika, otimača novaca poreznih obveznika, u najvećoj se mjeri svodi na šutače lopte. Takvog šljama nećete naći na jednom okupu ni u većemu zatvoru. Svaka lipa koja se usmjeri Mamićima i Štimcima uvreda je za radni narod, ako takvog ima. Pa kad navijači krenu upadati slijedeći put negdje, krajnje je vrijeme da upadnu na pravo mjesto - Mamiću u kuću, klub, ili savez, pa pravac u Hdz. Ostavite dečke koji šutaju loptu u Osijeku u bijedi.
|