#8:
Autor:
Bentena
Postano:
13.10.2011. 11:18
Jao,jao,kako se se odmah nadju oni koji se ne prozivaju a misle da su prozvani.Napisah da ne zelim podizati prasinu,samo sam primjetila ono sto sam primjetila.Cinjenice...dakle,da je odilcno sto imamo trecu kazalisnu scenu,da mi se naziv iste ne svidja i da izricito naglasavanje nacionalne pripadnosti autora isto nije bas neki potez...
Ako vi iz toga mozete procitati da sam ja ustasa,nacionalist,hrvatski domoljub, rodoljub ,HDZ-ovac,HSP-ovac,HDSSB-ovac a ne jugonostolgicar...onda dobro.Mislim.Stvarno...
Draze bi mi bilo da je treca kazalisna scena u Osijeku krenula s autorom koji je ako ne iz Osijeka,a ono barem iz tu nasih krajeva...kuzite?Moze biti kojegod nacionlanosti,to me zaista nije briga,jer to je u ovom kontekstu krajnje nebitno...vazna je kvaliteta napisanog i izvedenog.I to je to.
Vazno je da mladi ljudi rade imaju priliku pokazati sto su naucili.Vazno je da i mi,gledatelji,vidimo stogod od hiperprodukcije Umjetnicke Akademije u Osijeku.To je vazno.
No iscitavanje nenapisanog je i inace specijalizacija pljuvaca i zapocinjaca sukoba.Kako u stvarnom,tako i u virtualnom zivotu.
Ja sam Hrvatica.Wow...
Ja sam Hrvatica koja u uzoj obitelji ima Srba. koji zive u Hrvatskoj.Wow,wow...
Ja sam Hrvatica koja ima i rodbine u Srbiji koji su Hrvati.Wow,wow,wow...
Ja sam Hrvatica koja ide u Srbiju...
Zamisli...ali ispada da sam Hrvatica koja ne smije napisati da joj se nesvidja isticanje nacionalnog predznaka autora(ne autor,ne predstava,ne to sto je iz Srbije,ne njegova nacionalnost koju neznam i nije mi to ni bitno...) prve predstave u trecoj kazalisnoj sceni u Osijeku.
Wow.
|