To mi je realno, do 2012-2014 godine završiti faks...uostalom, treba maksimalno izaći ljudima u susret da diplomiraju. Dužina studija je privatna stvar, nije mi jasno zašto su bolonjci bolji od starih studenata, vječnih studenata ili bilo kakvih studenata. Student je student po bilo kojem programu i kolika god bila dužina studija. Nigdje ne piše da se MORA studirati onoliko koliko traje nastava! Netko radi uz studij, tj. godinu dana radi pa godinu dana studira - to je njegov privatni način da dođe do diplome! Netko je lijen, netko nema sreće, nekome se neda, netko ima privatnih problema, netko se razboli, netko uči redovito i nema nikakvih problema i završi faks prije roka... Ne vidim kako studiranje pojedinca utječe na ostale? Ja svoj ispit sebi polažem (ili ne polažem) - studij sebi završavam ili ne završavam! Država plaća studij onoliko koliko traj + 1/3 - tako da vječni studenti postoje ali to onda i plaćaju, nemaju iksicu, nemaju zdravstveno...tako da u čemu je problem!? Nikome nisu na teret - osim sebi!
Zato pustite ljude da diplomiraju! To valjda bude krivo pojedincima što su oni "morali" diplomirati u roku u "ljenčine" mogu studirati 10 godina!?
Ako netko studira 10 godina (iz bilo kojeg njemu znanog razloga) - još jednom pitam, kakve to ima veze s pojedincem koji svoje obveze riješava na vrijeme, daje ispite, prolazi s 5,0???? Svaki za sebe polažu ispite! Nije faks srednja ili osnovna škola pa da si ljubomoran na nečju ocjenu ili da će te netko zakinuti ili oštetiti - student je biljka sama za sebe!!!
Bolonju neću ni spominjati, to je izgubljen slučaj...lijepa ideja na papiru, ali u praksi je donijela daleko više štete (prelagano polaganje ispita, svi imaju odličan prosjek, svi čiste godinu u 5. mjesecu, a od znanja ni Z...oni silni kolokviji kojih ima masa preko godine, jedno predavanje jedan kolokvij, pa ispravak kolokvija...i onda kad položiš sve kolokvije samo na upis ocjene...nema veze ako si prepisao kolokvije) - iako ima i "zadrtih" profesora koji očekuju da se i nauči nešto!