#7:
Autor:
Jaz
Postano:
25.08.2011. 12:33
Iz iskustva sa gore navedene "svečane" premijere tvrdim: film se ne isplati pogledati, a pogotovo ne u 3D-u.
Evo nekih od mojih razloga: u nekim trenucima bilo me sramota gledati koliko je radnja bila debilna, pogotovo neki tzv. dijalozi među likovima. Kao gledateljica, osjećala sam se gotovo uvrijeđenom time što je redatelj pomislio da će netko popušiti tako jadne i plitke i bez mozga odrađene scene.
Što se tiče 3D-a: prejadni su efekti, građevine izgledaju kao makete (što i jesu,jel,ali to ne bi trebalo tako očito izgledati na filmu ako su oni koji rade specijalne efekte dovoljno sposobni), a ljudi kao mravi i u pojedinim scenama ih ne možeš pronaći među krajolikom (igraš se igre "gdje je Jura" i onda ih pred kraj scene možda uočiš i zabole te oči od tog naprezanja). E, da, i cijeli film je previše taman.
Gluma: cura koja igra ulogu Tamare je sramotno neuvjerljiva, negativci su ok odigrali svoje uloge (zločesti čiko i njegova kći čarobnica).
Jason je dobro odradio ono što se od njega tražilo, a uz tako retardiranu radnju i nije se bog zna koliko tražilo... Čini mi je opakijim Conanom od Švarcike. Meni se više sviđa, u svakom slučaju.
Sve u svemu, čini se kao da je redatelj sve to odradio bez plana i programa i da mu nije imao tko reći koliko je loše to što radi. Film je mogao biti odličan remake; ipak smo u 21. stoljeću i mogli su puno bolje iskoristiti prednosti koje pruža tehnologija. Međutim, sve što je moglo biti bolje od originala u ovom remakeu, potpuno je usrano. A toliko sam ga iščekivala...
I napomena: ako voliš čiste hack&slash (u kontekstu ovog filma čitaj: barbarske) filmove bez radnje, ovo je pravi film za tebe
|