#11:
Autor:
Circa
Postano:
17.05.2006. 20:00
E, kod potrošnje si se prevario...
Svaka čast tvom tetku i njegovoj Nivi (najboljem terencu), ali moj Clio na otovrenoj cesti (5. brzina, 80-90 km/h) troši oko 4 litre eurodiesela na 100 kilometara (ne moraš vjerovat, ali tvrdim da je tako) dok na autocesti (5. brzina, 130-140 km/h) troši oko 9 litara na 100 km/h... Pa ti računaj
Plačanje kazni?! Vozim po ograničenjima.
Da ne bi bilo kako ja to pričam bez veze reci cu i kako sam došao do te racunice...
Napunim pun rezervar prije kretanja (benzinska mi je 20 metara od stana) odem do Zagreba i nazad, opet napunim pun rezervar i platim 207 kuna. O tome ti ja pričam, nikakvo putno računalo, nagađanja, predviđanja ili gatare... Živa istina, moj osobni primjer, a pričao sam i s ljudima na poslu koji se slažu s mojom računicom.
Istim autom sam išao i na more, kombinirana vožnja, autocesta, plitvička cesta, nešto gradske vožnje, stalno upaljena klima i na prvi pun rezervar goriva sam izračunao potrošnju od 5,1 litre na 100 kilometara.
Nadalje, kako se o ukusima ne raspravlja, uvijek će biti onih koji će ići isključivo autocestom, ali i onih koji će ju izbjegavati kada god mogu.
Zadnja promjena: Circa; 17.05.2006. 20:17; ukupno mijenjano 1 put.
|