#7:
Autor:
netkonovi
Postano:
01.10.2010. 16:26
Poštovani gdine. Pecotić,
mislim da mi je sada jasno tko stoji kao "menadžer" iza leđa ovom bendu koji sebe naziva Kočani orkestrom. Kako se ne bismo više ovdje nadmudrivali, tko ima pravo ili nema, ja ću vam samo ukratko odgovoriti na vaše rečenice... što se tiče same povijesti nastanka Kočani orkestra i raspada na nekoliko grana, tu imate pravo. Međutim, spoemnuti Pero Petkov ( sin Draganče Petkova ) je u vrijeme kada je Kočani orkestar žario i palio ovim prostorima, imao možda svega nekoliko godina, tako da nije moguće da je iz originalne postave. Ista stvar je i sa Elvisom Salievim, koji nikad nije svirao sa tim bendom, točnije sa bendom svoga strica Ismaila, dok njegov otac, Ismailov brat jeste! S druge strane, Bilent Saliev je svirao više nego nekoliko puta sa svojim ocem, i jedino on od svih nasljednika iz obitelji Saliev. Kasnije se priključio i Nusret Bajramov, sin drugog Ismailovog brata Mendua. Kad biste malo bolje razmislili o tome što ste napisali, i sami biste shvatili sljedeće: pokojni Ismail Saliev, kao vođa benda, imao je dokumentirano ime i pjesme na SVOJE ime, a to po zakonu, kako naše zemlje tako i sugdje u svijetu, nasljeđuje SIN, a ne neki od članova benda.... Obzirom da ste poznati glazbeni producent, i potpisali ste svoj komentar punim imenom i prezimenom, pokušajte osim onoga što ste istražili, saznati pravu istinu a ne ju slušati od gdina. Petkova, koji je još u vrijeme dok je svirao sa Ismailom Salievim, pokušavao raznim igrama domoći se vodstva tog benda.... a sve to Bilent Saliev može dokazati papirima i dokumentima. Stoga, kad idući put PRAVI Kočani orkestar bude u RH, predlažem da stupite u kontakt sa Bilentov Salievim, kako bi se ovaj nesporazum (ako ga tako možemo nazvati) konačno riješio. I samo još nešto da razjasnim... slažem se sa činjenicom da masa gipsy brass bendova na prostoru Balkana ima svoje kvalitete, pa tako i bend Draganče Petkova. Želim im svu sreću u napredovanju i daljnjem muziciranju... ali pod svojim imenom, a ne da na temelju nečega što su drugi stekli svojim radom, znojem , odricanjem i mukom, dogovaraju koncerte i zarađuju. Osim toga, krajnje je neukusno vlastitu biografiju dopunjavati i uljepšavati podacima iz nečije tuđe... Pozdrav!
|