jesi li ikad uopće imao priliku vidjeti što se radi u dječjem vrtiću ? očito nisi. e pa raspitaj se malo prije nego što dođeš i bubetaš gluposti.
djeci se za vrijeme boravka organiziraju razne igre, čitaju im se priče, crtaju, recitiraju, pjevaju, spavaju, imaju obrok... i da ima vremena kad se slobodno igraju sa igračkama.
znači manje više kompletno vrijeme u vrtiću im je organizirano. dodatne aktivnosti ne ovise o tetama u vrtiću i tih 40 kuna sigurno ne ide njima u džep kao što mnogi misle. to obično odrađuju vanjski suradnici a u njihovu kvalitetu neću ulaziti.na kraju krajeva nisu obavezne i svatko može provjeriti kako aktivnosti izgledaju.
moja stara radi u vrtiću pa recimo da znam o čemu pričam. i ti neki sitni novci koji se dobiju potroše se najčešće na kupovinu potrošnog materijala (boja, papira, fotokopiranje, uređenje panoa ...) . dosta često i roditelji uskaču u pomoć u nabavci. nekad se i višak novca koji je ostao iskoristio za plaćanje karti za kazalište djeci slabijeg imovinskog stanja. hrpu puta je stara davala i svoje novce za kupovinu istih što nije dužna.
naporan je to posao pogotovo kad su djeca još mala i treba im pomoć za svaku sitnicu (odlaske na wc, oblačenje, ...) još u grupi bude 20-25 djece. i za primjetiti je zadnjih godina trend "problematične" djece značajno porastao. dok ih je prije 10-15 godina bilo jedno-dvoje po generaciji sad je to četvero-petero sa isto tako nadobudnim roditeljima koji se dolaze prijetiti u vrtić i fizički razračunavat s tetama i drugim roditeljima jer je njihovo djete "neshvaćeno" a odbijaju prihvatiti da je problem upravo u njihovom djetetu
zdravstvenog osoblja u vrtićima nema, kao što ga nema ni u školama. u osijeku ima preko 10 vrtića i koja bi to cifra bila kad bi svaki vrtić imao dežurnu medicinsku sestru. vrtić bi onda koštao 1500 kn i opet bi se bunili. i da djeca se ozljeđuju, padaju, kao klinac uvijek sam bio pun masnica od nogoša, padova s bicikla, skejta.
kada sam išao na tečaj uplatio sam punu cijenu. morao sam izostati 10 tak puta zbog drugih obaveza i nitko mi nije vratio nikakve novce za propuštene sate.
ali za ovo o gimnastici se slažem. to bi trebao voditi netko ko je kompetentan u tom području a ne netko ko je eto došao da popuni rupu
i za to poskupljenje vrtića. kao da to ovisi o tetama. čim poskupe njoj će povećati plaću i napokon kupuje bmw-a koji toliko dugo čeka

. da sigurno.
ne kažem da i nema i onih koji svoj posao obavljaju traljavo. ima ih kao i svugdje.