#15:
Autor:
Tram111
Postano:
21.01.2010. 17:48
Fora je u tome što Bendek, a i Bit, od Ministarstva dobivaju ogromnu subvenciju za uslugu koju pružaju studentima, a ta usluga nije ni približno na razini iznosa koji (govorim sada prvenstveno o Bendeku, jer u Bit baš i ne idem) za nju naplaćuju.
Neću ulazit u raspravu čija je hrana bolja ili gora, to je stvar ukusa, ali možemo govoriti o nekim objektivnim stvarima. Činjenica je da u Bendek nije uloženo ni lipe otkad je otvoren. Ne znam kakva im je kuhinja (ali sudeći po onom što se nekad dobije na tanjuru ne vjerujem da je baš bajna), ali prostor u kojem se hrana naručuje i konzumira je katastrofa, samo još nedostaje slika Druga (ili pak nekog drugog generala, s obzirom na vlasničke odnose). S obzirom na novac koji dobiju mogli bi barem pružiti pristojan ambijent (i ne, ne govorim o nekom luksuzu, nego čisto o jednom pristojnom okruženju za konzumiranje hrane, a ne nešto nalik kolodvorskoj birtiji iz '56., svatko tko je bio recimo u kantinama fakulteta u nama nedalekom Pečuhu zna na što mislim). Ali dobro, po tom pitanju nije ni Stuc ništa bolji.
Druga stvar je što "redovni" gost dobije znatno veću porciju nego student, a Bendek dobiva isti novac za obije porcije, samo što eto na nama studentima "štede", da ne kažem pljačkaju Ministarstvo. Da ne spominjem podgrijavanje juhe u nedjelju koja ostane od svatova od prethodne večeri, koja je naravno redovno naplaćena i svatovima i studentu koji je naruči. Kada se svi toliko zalažemo za borbu protiv korupcije, evo predlažem šjoru Bajiću da malo istraži poslovanje ovog "studentskog" restorana.
S obzirom na otvoreni restoran na Campusu i činjenicu da je osim fakulteta koji se već nalaze i koji će se uskoro nalaziti na Campusu, jedino Medicinski fakultet smješten blizu Bendeka postavlja se pitanje da li je Bendek onda stvarno potreban? Svima ostalima (dakle osim medicinarima) bliži je Campus ili Stuc.
Kao student se naravno protivim daljnjem srozavanju ionako srozanog studentskog standarda, ali nisam zato da se novac negdje troši nepotrebno, kada bi se s tim isitim novcem negdje drugo moglo napraviti nešto korisno. Evo i primjera:
Umjesto da imamo nekoliko restorana koji su u više-manje neposrednoj blizini (pogotovo Bendek-Campus, Stuc-Bit), zašto se ne bi otvorio još jedan restoran negdje bliže centru, gdje se ipak nalaze i najveći fakulteti (Ekonomija, Pravo, FFOS, pa i svi oni odjeli)? Zašto ne otvoriti još jedan restoran u npr. Sunčanoj ulici pa da onda imamo veći dio grada pokriven sa restoranima? Pogotovo studenti FFOS (koji očito i podržavaju ovu akciju "očuvanja" Bita i Bendeka, iako Bendek toliko udaljen od FFOS-a da većina studenata nikada i ne stigne otići tamo nego uglavnom idu u Stuc) trebali bi se zalagati da se otvori restoran koji će zadovoljavati njihove potrebe, a ne samo tupiti nešto čisto da bi nešto tupilo. Isto vrijedi i za Ekonomiju i Pravo. Što se mene tiče, otvorite mi (i većini studenata ovog sveučilišta koji pohađaju upravo tri gore navedena fakulteta) restoran do kojeg mogu doći pješke (jer većina nas smo ipak cipelići) za vrijeme pauze između predavanja.
Btw. bilo bi interesantno provjeriti tko stoji iza te tzv. "studentske inicijative" i koji su njihovi odnosi sa nekim od navedenih restorana.
I da, ovo je moje osobno, subjektivno mišljenje. Može biti da sam u pravu, a može biti i da nisam. Htio sam samo izraziti svoje mišljenje, i nema potrebe, i nemojte započinjati prepirke tamo gdje prepirki nema. Pozdrav i dobar tek!
|
Ovako izgleda post od nekog tko ne da nema pojma o onome što prića već govori takve gluposti koje nemaju veze sa vezom. O kojoj ti ogromnoj subvenciji pričaš, pa da je to tako bajno zar ne misliš da bi taj posao uzeo netko "moćniji". Samo u protekle tri godine, u Bendek je uloženo preko 500.000,00 kn (stolovi i stolice, oprema u kuhinji, klimatizacija, ventilacija, strojevi za pranje, sušenje i glačanje veša, krečenje)-svaki račun od tih investicija postoji i može se provjeriti.
Ovo što si napisao za hranu je tek nebuloza, redoviti gosti za razliku od studenata imaju sasvim druge normative za hranu, ako uopće znaš što je to. Mistarstvo je propisalo normative o veličini studentske porcije, a ukoliko se ti ne držiš tih normativa-možeš slobodno poderati ugovor sa njima-isto je imao ti manju porciju ili veću kada dođe inspekcija iz ministarstva, jer ako i želiš izaći studentima u korist, pa povećaš porcije-dođe ti inspekcija, utvrdi da su porcije veće od propisanih-gubiš koncesiju jer imaš veće porcije od recimo Gaudeamusa pa te odmah prozivaju da si povećavaš konkurenciju. Drugi puta kada dođeš u Bendek, uzmi studentski cjenik i onaj za A la card goste, pa usporedi malo cijene i onda ćeš doći do zaključka da su cijene za ne studente veće minimalno 2 do 3 puta. Sa ovakvim svojim postovima ispadaš idiot jer ne možeš dokazati svoje tvrdnje za razliku od mene. Da si malo upućeniji znao bi da je prije desetak godina i u centru postojao studentski restoran u Ulici Republike koji je zatvoren zbog slabog prometa i loše kvalitete (neka se netko ne uvrijedi ako sam ga ovime uvrijedio , jer zadnju tvrdnju sam napisao na temelju priča iz grada). Vjerovatno se uopće ne hraniš po studentskim restoranima, jer da je tako znao bi da ovom odlukom studenti u Osijeku sada vikendom, blagdanima i svakodnevno nakon 19h ostaju bez prehrane (doduše vikendom ostaje onih par sati na traci u stucu i izbor od par jela), ali to je za tebe očito viša matematika!
Svemu ovome što sam napisao u prilog ide i preko 2500 potpisa studenata u dva dana koji i dalje žele ići u Bendek-najstariji Osječki restoran sa skoro 80 godina tradicije-nije prestajao raditi niti u I niti u II niti u domovinskom ratu-mislim da to ipak nešto govori!!!
Zadnja promjena: Tram111; 21.01.2010. 18:00; ukupno mijenjano 2 put/a.
|