#8:
Autor:
Stella1989
Postano:
09.11.2009. 1:38
15 000 kn? Ma daj molim te...Onda bi svi išli za kuhare, a ne na fax...
A uostalom, zašto bi ljudi plaćali 4000 kn prekvalifikaciju, kad konobar po kafićima i birtijama možeš biti i s poljoprivrednom...osim ako želiš raditi na nekom fensi mjestu gdje to možda traže...
Ja sam završila za hotelijersko-turističkog tehničara, u UTŠO, pa radila i na recepciji i kao konobar, u Osijeku, a još sam radila i na moru. Čula sam, a i vidjela koliko ljudi rintaju, i za koju plaću.
Moj dečko je radio kao konobar u Šibeniku...svaki dan hodao po nekoliko kilometara na posao po najvećoj žegi, radio 14-24, svaki dan i onda opet kući sav umoran hodao po nekoliko kilometara, ali bar smo bili zajedno tamo, kad je već sve kretenski, pa ajd bar nešto dobro...
A radi se o Solarisu...jednom ''predivnom poslodavcu, koji brine za zaposlenike i čini im život ljepšim...njima je vizija ovo, ono...''. I još su dobili neko priznanje za odnos prema kadrovima...a izrabljuju sve gdje god stignu, šefovi su idioti, samo su rijetki iznimka, a da ne govorim gdje im djelatnici spavaju tih nekoliko mjeseci...praktički u bunkerima...male sobice s naguranih 8-9 ljudi unutra...ma fuj! A druga opcija je biti udaljen nekoliko kilometara od radnog mjesta, kao što smo mi bili, do kojeg svaki dan moraš pješačiti po najvećoj žegi i poslije ponoći i to po sat i pol, najmanje.
A cijeli taj njihov turistički kompleks je toliko nekvalitetno napravljen...ajme! I još im po wellnessu trče štakori ispod ležajki na kojima ljudi leže, a dobrano su za taj kvazi luksuz platili. Ali na njihovu sreću, ljudi to nisu skontali, jer da jesu...ode Solaris...ili bar njihov ugled.
|