Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Nova gramatika hrvatskoga jezika

#1:  Great ! Nova gramatika hrvatskoga jezika Autor:  Nena Postano:
Od jučer je u prodaji Gramatika hrvatskoga jezika za gimnazije i visoka učilišta, autora prof. dr. Josipa Silića i prof. dr. Ive Pranjkovića, objavljena u nakladničkoj kući Školska knjiga.

Gramatiku su ocjenom odličan ocijenili - voditelj Katedre za hrvatski standardni jezik Odsjeka za kroatistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta Marko Samardžija, znanstvena suradnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Marija Znika, docentica na Odsjeku za kroatistiku zagrebačkoga Filozofskog fakulteta Bernardina Petrović te autori.

Po općoj ocjeni predstavljača objavljena Gramatika hrvatskoga jezika za gimnazije i visoka učilišta Silića i Pranjkovića dobro je došla i dugo očekivana knjiga, jer dvadeset zadnjih godina prošloga stoljeća nije u hrvatskom izdavaštvu bilo takvih novih gramatika hrvatskoga jezika.

#2:    Autor:  superkul Postano:
[ jer dvadeset zadnjih godina prošloga stoljeća nije u hrvatskom izdavaštvu bilo takvih novih gramatika hrvatskoga jezika.
[/quote]
a što je s gramatikom Sande Ham, te dopunjenom gramatikom Težak-Babić?

#3:    Autor:  Gemi Postano:
Radi se o gramatici na nivou gimnazija i visokih učilišta, tako da uz sve poštovanje Sandi i inima, ovo zaista nema veze s tim što ti govoriš.

#4:    Autor:  superkul Postano:
o bože, bože kako smo samo odriješiti..
nisam mislio ništa loše mojim komentarom, pa se stoga niti ne opravdavam..
samo još jedno, student sam kroatistike pa znam što mi stoji u literaturi..
i moj komentar je išao na to da su u Hrvatskoj izdavane gramatike a ja nisam nigdje NAGLSIO JESU LI ONE ZA OSNOVNU ILI SREDNJU ŠKOLU ILI ZA VISOKA UČILIŠTA, pa mi nije jasan tvoj komentar

#5:  Great ! Re: Nova gramatika hrvatskoga jezika Autor:  steam Postano:
Nena je napisao/la :
jer dvadeset zadnjih godina prošloga stoljeća nije u hrvatskom izdavaštvu bilo takvih novih gramatika hrvatskoga jezika.

#6:    Autor:  Gemi Postano:
superkul je napisao/la:
o bože, bože kako smo samo odriješiti..

Ne moraš me tako zvati pred drugima ;-)

superkul je napisao/la:
pa mi nije jasan tvoj komentar

Moj komentar je u odnosu na članak...pojašnjenje....ispričavam se ako si to shvatio kao grubost ;-)
Osijek031.com » Vijesti » Nova gramatika hrvatskoga jezika

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::