#8:
Autor:
Gemi
Postano:
28.11.2005. 18:14
Hm..imas neke argumente?
Bas me zanima kako objasnjavas da je "kovac svoje srece" covjek koji ulozi u sebe (kuje sebi srecu planirajuci obrazovanje, dobrog poslovnog partnera, fizicku spremu) a npr. klasicnim mobbingom mu jednostavno ne dozvoljavaju napredak, prevari ga partner, slomi se negdje i ostane invalid.... i nema priliku iskovati si nesto novo i bolje...moze se tek miriti i biti sretan sto je ziv, zadovoljiti se sto moze raditi jebene goblene ili sl.
U tvojim godinama i ja sam mislila da osobna borba kroz zivot znaci "kovanje srece"...kao npr. ono --> koliko si dozvolis, --> koliko si uzmes i --> kako se poneses ------>>>>> tako ce ti i biti i toliko ces biti sretan/na...poucena iskustvom sad vise ne mislim tako... 8-/
Moje vidjenje srece je tek u spletu i poklapanju dobrih i slucajnih okolnosti, a to vec u pravilu kod nas ide uz neciju pomoc, vezu, u nekom savezu, zajednistvu...i sl.
heh...nekom se poklopi bolje, a nekom losije...netko je sretan s vise, netko s manje...na to se ne moze nikakvim samostalnim "kovanjem" utjecati...
Voljela bih da me demantiras pa da pocnem razmisljati na drugi nacin, mozda bi mi pomoglo da svijet gledam drugim ocima...
A na kraju kad kazes (citiram): "Hvala bogu isplatilo mu se jer je napokon dobio posao u struci..." (kraj citata)
Po tebi je i Bog kovac srece ????
(sori za dugacak post...krenulo me) ;-)
|