#13:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
07.06.2008. 1:00
Da se ne shvati krivo, nisam mislio na novinara autora gornjeg teksta, iako ne pokušavam omekšati gore napisano. Naime, tu riječ šetnica zamijetio sam već odavno u lokalnim glasilima, pogotovo Glasu Slavonije. Tamo imaju lektora (valjda), pa sam zapravo mislio na njih. No kako vidim iz objašnjenja, i oni su izgleda razgovarali s nekim "stručnjakom". To mora da je Doležal u pitanju, nekako se pojava riječi šetnica poklapa s njegovim dolaskom na čelo Unikoma (mislim da sam to prvi put pročitao kad se počelo saditi cvijeće uz promenadu). E sad, da ne prekinem misao koja teče, Doležal zasigurno u tome nije sam, jer u totalitarističkom uređenju odlučuje samo jedan, a vjerojatno i misli samo jedan - pa me misao odvela do zaključka da u Ćaprazlijama vjerojatno često koriste tu riječ šetnica, jer imaju ljudi trijemove, ima se mjesta. I kad je Antu sudba kleta dovela u Osijek, ovi ulizice popadaše ničice, pa kad su ga čuli da govori o šetnici u svom rodnom kraju, počeli i oni isto - imamo i mi šetnicu, eno je pokraj rijeke.
Možda mi misli teku predaleko.
|