#105:
Autor:
neurozan
Postano:
14.06.2007. 13:03
no pasaran
Jučer ja na središnjem Trgu A.Starčevića u Osijeku otkriven spomenik dotičnom "Ocu Domovine"...
citiram:Zabranjujem svaki spomenik i svaku javnu počast... Ja sam si spomenik ostavio u mojemu životu i u delih mojih, a narod ima na koristne stvari trošiti".
nadalje...Čemu to??? Spomenik se ahitetktonski ne uklapa na središnji Trg, bolje bi prisajao u nekome od osječkih prelijepih parkova...neki forumaši spomenik zovu "crnim reperom"...da stvar bude gora, na otvorenju i naravno fešti (pada mi na um asocijacija - panem et circenses) pjevao je Mate Bulić...Kao rođeni Osječanin - Esseker, poprilično sam zgranut cijelom zgodom..nemam riječi, žao mi je jer osobno smatram da ovako što nije duša Osijeka i njegovig građana...napominjem građana, a ne seljačina (ne mislim ovdje na vrijedne seljake) Mate Bulić u srcu Osijeka...nevjerojatno...
Svakako da će se ovaj postupak aktualne lokalne vlasti dostojno honorirati na predstojećim izborima...no i to je upitno jebo, pardon - tipfeler - jerbo, gradu gravitira jako veliki broj poluljudi vječito zadojenih takvim politićkim strukturama...teško je promjeniti svijest...moju trenutnu razjarenost i razočaranost trenutno prekida jedna zgodna ženska koja mi je došla u posjet pa mi tenzija razjarenosti polako pada....nešto drugo se diže...No, kako god ipak se nadam NO PASARAN...kad tad - Osijek vraća štih Mietteleuropskoga štiha kojeg je uvijek imao i kojem pripada...a borovina neka gori negdje jaaaako daleko...
|