#100:
Autor:
francika
Postano:
28.02.2012. 0:21
Escape nije sudjelovao u organizaciji OSC već 4 vrlo uspješne firme koje trebaju djelatnike kakve sadašnji sustav naobrazbe nije u stanju iznjedriti pa su eto objasnili ljudima što trebaju učiti. No Escape je sudjelovao kao "donor organa" nekima od tih firmi odnosno sudjelovao je u naobrazbi/obuci nekih njihovih djelatnika na način da su oni prije bili djelatnici Escape-a pa je mvarga na osnovu toga u šali predložio "novi sustav naobrazbe".
|
A zašto si izostavio u citiranju mene dio u kojem sam rekao da ako ima nešto gore od rada gdje ne dobiješ plaću za svoj rad nego moraš biti sretan što imaš posao, da je to onda model mvarge u kojem ne da ne dobiješ plaću za svoj rad kojim donosiš profit nego još moraš i platiti sam sebi plaću.
Samo mvarga nije objasnio što se dešava ako zaposlenik nije u mogućnosti sam sebi isplatiti plaću odnosno još gore platiti poslodavcu da mu isplati plaću, da li onda ostane bez plaće kao što privatnici ne isplate plaću a zaposlenici moraju biti sretni što imaju posao.
Pa zar ne bi bilo korektno da barem u Konzumovim bonovima platite doprinose za svoje radnike pa čak i bez plaće, ako ste već bjedni i nemate love, ili je stvarno dotle došlo da radnici moraju sami sebi plaćati i doprinose i plaću dajući Vama novce da to učinite umjesto njih.
Bilo bi fer da im ne date plaću kao što i još neki poslodavci ne isplaćuju plaću ali osiguravaju rad i profit poduzeću kroz taj rad, ali da Vam se još mora plaćati da ih prijavite na minimalac, pa kako to nazvati drugačije nego mitom i modernim ropstvom. Ako je dotle došlo, da čovjek mora raditi na baušteli da bi si mogao isplatiti plaću da bi mogao raditi kao developer, onda ste stvarno jadni.
Al izgleda da Vama i je cilj svima pokazati koliko ste bjedni, ne bi li izvukli koju kintu od Grada ili Županije, i usput se bogatiti na račun besplatne robovske radne snage, a ne daj Bože da im još i ne uplatite doprinose za radni staž i socijalnu zaštitu, nego da i to zadržite za sebe, a robovi ako se razbole tada mogu samo na groblje implozijom čistiti grobnice.
|