#78:
Re: Dani prvog hrvatskog piva 2010.
Autor:
esseker
Postano:
17.09.2010. 20:24
Zbilja ne razumijem ove, i ove godine prisutne, komentatore koji žive da bi pljuvali i vrijeđali. Ti isti valjda nisu bili na danima piva prošle godine da vide kako je šator bio pun puncat. Popodne su to bili obiteljski ljudi s djecom koji su došli vidjeti, pojesti buncek s kiselim kupusom i popit si pivo. Navečer su to bili svi baš svi koji vole dobru zabavu i odlično se zabavili i stariji i mlađi. Pogledajte na youtubeu filmiće da se uvjerite.
A izjednačavanje ljubitelja tradicionalne slavonske glazbe s turbofolkom mi je strašno. Smatram se Slavoncem i obožavam tamburicu, dok narodnjake ne mogu smisliti. Kužite. A "narodnjaci" ne bi ni išli uz dane piva.
Razlika prošle godine i ranijih godina: nije bilo ni jednog incidenta, svi su se odlično zabavili, sve je ostalo čitavo, ne ispovračano, čisto. Zašto? Zato što program nije privukao dekintirane studoše i srednjoškolce koji si cuclaju jednu čašu piva dok zapravo loču jeftinjak iz trgovine koji su prošvercali i onda ga izbljuvali po svima uokolo dok slušaju svoj "omiljeni" rock bend.
I ja volim rock, daleko od toga... ali upravo zato postoji i drugi dio Dana piva kao Tramvaj Party.
A tradicionalna slavonska glazba ako vam smeta na danima piva, onda nemate pojma o danima piva u svijetu (ne mislim na instant dane piva u susjednim glavnim gradovima ili dane piva gdje je glavni glazbeni gost Jole i slični). Odite na najpoznatiji "beer fest" u svijetu - trenutno u tijeku Oktoberfest pa vidite što tamo ponajprije prolazi od gllazbe - tradicionalna bavarska truba, harmonika i čudnog li čuda, zato što poštuju svoje, milijuni turista! Jer su originalni, domaći!
To mogu postati i osječki dani piva!
Tko voli dobru zabavu, klopu, Slavoniju i Osijek, neka posjeti neki ili čak sve programe ovogodišnjih dana piva!
|