#55:
Autor:
RKL
Postano:
29.07.2010. 11:45
Osim toga, niti jedan jedini festival, od mase ovih udruga, nije uspio ni koncepcijom, ni programom, niti posjetom iskočiti iz okvira lokalne zabave za izgubljenu mladež, niti jedan nije uspio privući interes barem šire hrvatske javnosti, niti je privukao iole značajniji broj gostiju. To je sve isto sranje kao i u svakom selu u bližoj i daljoj okolici. Isti izvođači se rotiraju, uvijek isti problemi, i naprosto je fascinantno da organizatori stalno očekuju svesrdnu podršku Grada i građana. Da barem jedan od svih tih festivala dovuče 100 ljudi u osječke hotele, pa ne bi mi smetalo ni što ga organizira udruga, a valjda bi izdržali i malo buke (do 1 naravno, ni minute dulje).
|
Klasično skrnavljenje od strane čovjeka koji se, vjerojatno, nikada u životu nije potrudio organizirati nešto, ali je uvijek prisutan kada to treba popljuvati na internetu.
Organizator je lijepo rekao da je prisutno blo oko 800-900 ljudi, što je više nego respektabina brojka i puno veća nego stranački skupovi stranaka za koje agitiraš na forumu. Žalosno je da im se, zbog dva zadrta PTSPovca kojima smeta buka pa šalju prijave, uskraćuje ovakav vid zabave.
Samo ovoga ljeta bio sam na dva festivala, i gle čuda, trajali su do zore. Jedan je, doduše, bio duboko u šumi, daleko od urbanog naselja, ali drugi je bio tik uz rijeku uz sam grad, baš poput SAFT-a.
Kroz koji dan zaputit ću se u Pulu, na možda najbučniji festival u zemlji koji se održava u ruini od vojarne u samom centru grada. Ne samo da će trajati duže od jedan u noći, nego su Puležani ponosni na njega. I to i djeca i bake. Zamisli samo, ne smeta im ni kako posjetitelji izgledaju?! Nevjerojatno!? Ali zbog toga je Pula i miljama od nas. Konzervativnost i restrikcije. Bravo mi.
Htjeli bi goste Osijeku, ali ne da se zabavljaju. Stid ih bilo. Ić' na koncerte?! Najbolje bi bilo da novac pošalju poštom, a ostanu u svojim kućama.
Uskoro će i Pannonian, koji u Osijek dovuče i više od spomenutih 100 ljudi u hostele. Baš me zanima kako će ta odredba funkcionirati na ovom festivalu gdje natjecatelji voze do 10, 11 sati, pa koncert niti ne može početi prije 12h?!
Mora se konačno shvatiti da, barem ljetom, centar grada mora živjeti...
|