#53:
Autor:
zen031
Postano:
18.01.2010. 11:44
Ma zapravo, siguran sam da i pušači znaju da je pušenje loše, ali samo sebe zavaravaju i opravdavaju. Znam da je prestati teško, to stoji, ali kad čovjek shvati da se prestankom pušenja ne odriče ničega, nego da se pušenjem odriče KVALITETNOG života, postaje lakše prestati.
|
gluposti ... pusenje je 'lose' zadnjih 30 godina ... a ljudi puse raznorazne biljke i trave tisucama godina.
kvalitetan zivot bez duhana i alkohola, cvaraka, kobasice i slanine, junk fooda ne postoji. to je sterilan, anemican i nezanimljiv zivot.
|
To što je, kako kažeš, pušenje loše "zadnjih 30 godina" (valjda misliš na zdravstvenu spoznaju da pušenje šteti koja postoji 30 godina) nije nikakav protuargument. Ako je nešto loše, onda je loše i gotovo. Također, netko je napisao da su sad nepušači najednom osvjestili i promoviraju borbu protiv pušenja, pa što? Jednom je moralo početi. S druge strane, sad su pušači najednom postali veliki tradicionalisti-pravdaju se da su ljudi pušili stotinama godina-a kad im ne odgovara neko ponašanje koje je tradicionalno, odjenom postaju moderni, nekonzervativni i napredni, što je licemjerno.
Ingo, kao što ne bih imao ništa protiv da svoju jurilicu voziš tristo na sat na svojoj privatnoj pisti, tako nemam ništa protiv da pušiš tamo gdje nitko ne mora udisati tvoj dim. A u vezi kvalitete života, život kakav si ti opisao meni je anemičan. I da, komentirati svatko ima pravo, ne samo onaj na koga se odnosi.
|