#57:
Autor:
Ivan Gudeljević
Postano:
01.06.2008. 3:19
Drugi kolega vam je dugo, dugo trajao... Od čega je otišao? Nije shvaćao, kao i njegov "pretpostavljeni" ili njihove dvije kolegice, koje su skrivene ljepote rada u Transcomu?
Zašto vam tako brzo odlaze ljudi, pa ih stalno morate i tražiti? Ne bi li se vas dvije, tri, trebale osvrnuti okolo i upitati u čemu je tajna uspješnog CRMa?
Osobno vrijeđanje imalo bi puno veću težinu kada bih ja razgovarao s nekim tko ima elementarno obrazovanje i sposoban je evaluirati ljude.
Jadno je i deplasirano, jer google ti može reći sve o meni. Možeš saznati za koje tvrtke sam radio, i za koje radim... Ali da, zaboravio sam, zaposleni u Transcomu ne mogu na Google. Zašto?
Zašto si velelebna tvrtka kao Transcom dopušta da joj menadžment mora u javnosti nastupati pod nickovima?
Usput, sudeći po kementarima i javnom mnijenju, da je ovdje anketa o zadovoljstvu Transcomom, rezultati bi bio milijarudu : nula.
Plaćeni oglasi neće zavarati nikoga. Transcom je to što je. Transcom je "Dalmatinka Nova". Transcom je "Benetton". S tim, da je to još bezobraznije, jer u tekstilnoj industriji ipak nešto treba potrošiti, materijal, boje, kemikalije, konce. U Transcomu se troše ljudi, a parama se čepe široka prkna forumskih glasnogovornica.
I pogrešno je ako stvari gledaš kao osvetu, ovo je samo moj skromni doprinos borbi za bolju i sretniju Hrvatsku - bez robovlasničkih struktura.
Ništa osobno, dakle, možeš promijeniti taktiku.
Naviknite se na whistleblowing, bit će toga još. Znaju li korisnici TELE2 priču o "vaša uplata nije vidljiva"? Ili, bit će riješeno u "najkraćem mogućem vremenu"?
Kao što sam rekao, Transcom je tvrtka čija je praksa definitivno izvan zakona, recimo onoga o zaštiti na radu, ili pravima radnika...
Ali što tebe briga? Za plaću bi bila jednako dobra glasnogovornica u Bergen-Belsenu, a i njemačkim se služiš. Ti si vjeran pas i moras to malo jada skrivati iza nicka.
Puno bolje bi prošla u ovoj priči kada bi osporila moje tvrdnje. Dakle, opovrgla slučaj da je Transcom slao opomene suprugu preminule korisnice, zbog kojih je čovjek plakao, a ja sam ga se kao agent morao otarasiti u 1:50 min. I to je to. To je Transcom. Tvrtka u kojoj postoji samo jedna strana, samo jedan koji govori, samo jedan koji naređuje, a do jučer nije znao koja je prednja strana kompjutera.
Svaki dan na poslu, u firmama za koje radim, a posebno kad dobivam plaću ili biram godišnji - sjetim se Transcoma, tvrtke koja:
plaća oglase za poslove koji su prodaja magle,
čiji slave-driveri piskaraju po forumima,
tvrtke koja ni mrtvima ne da mira,
tvrtke koja agentima srpske narodnosti promijeni ime, da se korisnici ne bi "uznemiravali" zbog toga što se na telefon javio Srbin... itd.
Jedinica za protok sranja i laži kroz komunikacijski kanal trebala bi se definitivno zvati: "1 Transcom".
Kao što bi Dr. Hipp rekao: "Dafür stehe ich mit meinem Namen."
Pa se i ti potpiši.
|