#39:
Autor:
Brick Top
Postano:
03.09.2013. 11:43
Mislim da su ti ljudi sposobni mirno i pristojno prosvjedovati, bez divljanja, vrijeđanja i slično, i nitko im ništa ne može zamjeriti. Neka prosvjeduju, neka se politički organiziraju, neka zatraže referendum, neka glasaju za Tomicu Karamarka. Samo bez razbijanja. Ploče se uvijek mogu skinuti po zakonu, kako su i postavljene.
|
Slažem se, ali baš nedavno smo imali jedan takav primjer, u dlaku, kako ti opisuješ: bez divljanja, tražili su referendum, najveći i najčišći mogući oblik demokracije. Radi se naravno o inicijativi "U ime obitelji". Pa smo svejedno bili svjedoci stava "naprednih" i "tolerantnih" i prema toj grupaciji. Ne sjećam se točno tvojih postova i mišljenja o toj temi, ali pretpostavljam šta si mislio i pisao. Uglavnom, bio si i protiv toga 1/1 garantiram Hoću reći, našli bi "vi" uvijek neke argumente protiv, podmetnuli bi nešto, 100 puta bi ponovili neku laž ili poluistinu, koja bi na kraju postala istina i sl. U ovom vukovarskom slučaju ste još donekle i suzdržani jer ipak osjećate svojevrsno strahopoštovanje (iako je Vilenjaku svejedno), iako su vam stavovi uvijek isti i točno sam znao što ću pročitati i od koga, otvorivši ovu temu. Ali evo, vrag mi ne da mira pa moram reagirati
Što se tiče ove teme, meni su tu najfascinantnije dvije stvari: kako se ljudima (masom) može lako izmanipulirati i kako imaju kratko pamćenje (kao one neke životinje iz Orwellove farme). Dakle, ovdje mislim na ulogu HDZ-a u svemu ovome (donijeli zakone i statute, a sad stoje u prosvjedu... zemljo otvori se). I druga stvar, a to je politička naivnost Milanovića. Frajer se sad zainatio da se zakoni moraju poštivati, kakvi su takvi su. Njemu i SDP-u je ovo klasični pucanj u nogu, političko samoubojstvo: slati policiju na Vukovarce! Kada je trebalo štititi Perkovića, onda je mogao podmuklo i u zadnji tren mijenjati zakone, a sad ovaj ne može. Uskoro će obljetnica pada Vukovara, baš me zanima tko će se od SDP-ovaca usuditi doći Vukovarcima na oči. Ono što ih je snašlo u Kninu će biti kamilica naspram Vukovara.
Nego, ako sam dobro čuo, i Vrkić je sinoć bio u Vukovaru smirivati situaciju...
P.S. Na svakom normalnom pa i manje normalnom forumu bi se forumaši kao što je Vilenjak, davnih dana trajno banirali. Ovakvi ispadi i govori mržnje se ni na index.yu ne toleriraju.
|