Zar postoje i skupi sofizmi?
Nije mi namjera zbuniti te ili trolati namjernom pogreškom u logici, jer ne nalazim grešku u svojim tvrdnjama (dok mi ne uspiješ dokazati suprotno). Obrazloženje slijedi...
Opet ti o strateškim interesima države u raspravi o proizvođačima. Pravne i fizičke osobe pune proračun iz kojega se plaćaju osobe koje bi trebale razmišljati o ovome. Zbog toga imamo svake 4 godine izbore, da se izjasnimo koga smatramo boljim strategom i izvršiteljem strategije.
Kod nas, nažalost, prolaze samo jeftine demagogije; vjerojatnost da za dva-tri posta postanem srbin se povećava.
Kad smo već kod sofizama...
Dakle, glavni motiv proizvođača - profit - nije bitan, bitni su poticaji države? Zar se ne radi ovdje upravo o profitu?
Moja uvrnuta logika (banalni algoritam u pseudokodu):
10 Ja (radnik kod proizvođača) kupim proizvod.
20 Državi oporezuje transakciju i puni proračun.
30 Proizvođač dobije svoj dio novca i koristi ga za isplatu troškova proizvodnje (plaće, komunalije, transport...). Pojedine međukorake opet oporezuje država.
GOTO 10
Tako to nekako ide mojom uvrnutom logikom.
Svatko od nas ima direktnog upliva u "političke procese" raspodjele sredstava. Barem svake 4 godine.
I, da, upravo sam bacio pogled na svoju isplatnu listu pa ću i dalje ostati pri tvrdnji da (između ostalih) ja plaćam korisnike proračuna.