#32:
Autor:
mvarga
Postano:
25.02.2012. 8:31
Mislim da je mvarga najpoštenije i najkorektije objasnio okolnosti po kojima oni mogu legalno prenositi znanje.
Koji bi Escape-ov interes bio obučavati osobu koja svojim znanjem i entuzijazmom i ne zadovoljava kriterije it stručnjaka ???
koliko bi upoće ljudi došlo i tražilo obuku bez ovakvog filtera???
Ljudi, vrijeme je novac, ako vjerujete u sebe uložite pare, nažalost fakulteti vam neće dati konkretne vještine, eventualno formalni okvir.
|
Hvala za komentar. Nekako se svodi na to.
Tu se radi o stavovima i stoga želim reći i svoj stav. Da li je etično što netko naplaćuje vodu? Pa voda je nasušna potreba i trebala bi biti besplatna svima. Tako je na Kubi.
Mi ne tražimo radnika. Mi od osobe koja nije sposobna konkurirati na tržištu rada napravimo radnika za kojim se tvrtke otimaju. I naravno, putem uvjeta koji im nudi prilikom zaposlenja, vraćaju uloženo.
Mi nismo javna ustanova koja se financira iz proračuna. Dakle, postoje neki troškovi koji se moraju podmiriti. Zašto da Escape podmiruje troškove za nekoga?
Fakultetska godina je oko 5000 kn, kako gdje. Uspješnost fakulteta je mjerljiva na HZZZ. VERN naplaćuje 3 godine studija 15000€, i tvrdi da im je uspješnost 90%. Mi naplaćujemo ono što je stvarni trošak i uspješnost nam je 100%. Najkraća obuka koju smo imali trajala je 4 mjeseca i osoba je našla svoj dream job.
Nama ne treba zaposlenik! Mi pomažemo ljudima da se zaposle. Ali ne pokrivamo troškove koji nastanu za to vrijeme. Ako je netko htio da mu Majka Tereza pomogne, ona je to napravila besplatno, kao i mi. Ali avionsku kartu do Indije je morao platiti sam. Mi smo registrirani za konzalting i savjetovanje, ne za besplatno obučavanje i izobrazbu. Da li je to etično ili ne, stvar je stava. Samo tvrdim da je kod nas sve jasno i definirano.
Stoga, ako nemate dovoljno znanja ni vremena da sami naučite što poslodavcima treba, morate potražiti nekoga da Vam pomogne. Mi pomažemo svakome tko nas pita. Odradio sam do sada bezbroj besplatnih edukacija. Ali to nije dovoljno.
Tko si to ne može priuštiti, sve može naći besplatno na internetu.
A priča o mitu ili korupciji je potpuno promašena jer mi sklapamo ugovor, registriramo taj novac kod porezne uprave i plaćamo sve obaveze. To je isto kao da netko tvrdi da je porezno savjetovanje neetično jer se uči ljude kako da plate manje poreza. Jeli i tu u pitanju mito?
Mislim da je vrijeme da počnete tiskati javno ovlaštene ustanove (fakultete i škole) da Vas nauče vještinama koje se traže na tržištu rada, a ne da se skanjujete što netko legalno, na tržištu, nudi neku uslugu. Nitko nije obavezan prihvatiti naše uvjete. Mi nismo HTV pretplata.
|