#41:
Autor:
Evil Poodingh
Postano:
28.07.2010. 12:25
Ja sam apsolutno za to da koncerti počinju u 7-8 i završavaju u 1, no ovdje nije taj slučaj, ovdje je slučaj o ekipi koja je prijavila, i kojoj su prihvatili partijanje do 5 sati.
Ja već neko vrijeme pokušavam ljude i u klubu navući na početak svirki što ranije, za razliku od starog teatra i uniteda, gdje se nerijetko kretalo nakon ponoći, svirke sada ne počinju nikada nakon pola 11 ( osim u slučaju da nije klub organizator ), no moj je cilj napraviti da, kada piše da svirka počinje u 9, da tada i počne.
Što se tiče festivala, na takvima koji kombiniraju rock i elektroniku, zbog te electro publike, koju nije moguće navući da partija prije ponoći ( to je sve ekipa koja partija 10 godina, i oni to ne bi prihvatili jer su na ovo navikli i na ovome odrasli ), trebalo bi ubuduće organizirati i šator, naravno to je dodatni trošak, a gledajući kako ljudi kod nas podržavaju festivale, gotovo i nemoguće.
Ja osobno nemam ništa protiv da nam nagodinu npr UFO, bude li ga, počinje u 6, a završava u 1. Tako bi bilo lakše i nama, jer bi se uspjeli naspavati, a ne druga dva dana bili zombiji kao ove godine, a ako bi i bilo after programa, ima dovoljno zatvorenih prostora u kojima ih je moguće odraditi. Jedino opet ponavljam, festival onda ne bi imao smisao, jer nitko ne bi došao prije 10 sati. Nije nam lako, što reći...
Dakle, došli smo do toga, da bi i gradu, i publici, i nama svima ostalima, bilo najbolje kada bi taj zakon vrijedio, i kada bi se ljudi uspjeli naviknuti na to, jer ja ne razumijem zašto je nekome problem izaći u 7 sati na neki festival. Nije mi bilo problem sa 17, nije mi problem ni sada sa 27. Na InMusicu su ljudi na Jarunu u sjenicama, počeli piti već od 5 popodne, pa ulazili na fest ovisno koji su bend htjeli vidjeti. Tako možda treba i kod nas napraviti, da ljudi to shvate kao "picnic" festival, možda osigurati neke dnevne sadržaje u kampu ili nešto tako.
Ne znam, ali do idućeg ljeta ću sigurno neke ideje smisliti, te tvrdim da će npr UFO ( ako ga bude, to ne ovisi o meni, nego o nadređenima, tvrtki Noktua ), doči u izdanju sa puno novim ideja, ali i sa koncertnim programom koji završava u 1. Ionako je većina ovogodišnje publike, barem 70% njih, odlazila nakon headlinera koji je završavao u 1. Jednostavno, treba ponuditi što više sadržaja, već od poslijepodnevnih sati, treba grad dozvoliti kamp u Tvrđi ili kod između benta i katakombi ( što oboje već dosta dugo žestoko brane, te bi možda i bilo nešto od toga. No naravno, bez podrške grada, neće biti moguće izvuči ni jedan festival, osim možda WLMa koji je imao strašne sponzore, koje ne znam kako su izvukli, ali barem na tome im svaka čast...
|