#32:
Autor:
lingvist
Postano:
06.06.2010. 23:07
Mislim da se nema smisla svađati, govoriti da su studenti koji su prosvjedovali krivi za novi model naplate školarina, pozivati na sučeljavanja itd., itd. Sve je to offtopic i nevažno. Bitno je da budemo složni. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, naravno, ali pobogu, naplaćivati jedan bod preko 300 kn u najjeftinijem slučaju ili oko 900 na medicini, mislim, pa to je pljačka. Samo ću ponoviti ono što već i vrapci pjevaju - studenti će trčati za dvojkama, smanjit će se kvaliteta znanja koju je bolonja već dobrano smanjila, a da ne kažemo da će neki morati i napustiti studij jer si ga neće moći priuštiti. Jesam za financijsku penalizaciju, ali u puno drukčijem i blažem obliku - vrijednost ects boda računati tako da se iznos školarine dijeli sa 60 i naplaćivati samo bodove koji nedostaju nekom do uvjeta, a ne očekivati da se očisti godina. Znam koliko je teško očistiti godinu, a ja nisam morao raditi tijekom studija, a kako je tek onima koji moraju raditi kako bi preživjeli i imali što jesti.
|