#38:
Re: Đapić – najjači Vrdoljakov predizborni adut
Autor:
Dunba
Postano:
18.11.2008. 18:18
svasta,
ja neznam jel tesko, prebrojat recimo parkiralisna mjesta, i onda matematikom doci do zakljucka.
evo recimo primjera na uzorku od 200 mjesta, koliko se zaradi na godinu.
dakle, u prvoj zoni je cijena 4kn, dakle za 12 sati koliko traje vrijeme naplate, kaze se da dan kosta 48 kn za jedno parkiralisno mjesto, ako ih pomnozimo sa 200 dobijemo cifru od 9600 kn dnevno za 200 parkiralisnih mjesta, ako na to dodamo jos recimo prosjecni mjesec od 31 dan dobijemo 297600 kn mjesecno od 200 parkiralisnih mjesta i dodamo jos 12 mjeseci u cijelu pricu, dobijemo 3.571.200,00 kn godisnje.
Ajd, budimo posteni i od svega toga dajmo nasoj jadnoj drzavi PDV, opet ispadne
2.927.213,11kn godisnje zarade.
Namjerno nisam uzimao u obzir to da se nedjeljom ne naplacuje i subotom mislim, skraceno jer onda bi morao uzeti u obzor i to da neki ljudi nakon pola sata napustaju parking, al to je "visa" matematika i statistika, za koju nisam placen da radim:D
Jos bi bilo ok da se uzme u obzir da grad Osijek ima "malo" vise od 200 parkiralisnih mjesta u sustavu naplate i zone naplate.
Iz ovoga mislim dase bome vidi da je to veliki novac u pitanju.
I zato, osobno bez obzira na stranku koja potice ukidanje ugovora s Elektromodulom podrzavam to da Grad osnuje tvrtku koja ce se time baviti, jer se onda mozemo nadati da nece biti poskupljenja komunalija, da ce biti bozicnica za umirovljenike, besplatnog prijevoza, stipendija za studente i sl.
Znam, utopija, ali nada je ta koja nas jos drzi, bez obzira na sve.
Lijep pozdrav,
Mario
|