#41:
Re: Boeing 747 i leteće junice
Autor:
Monstrum
Postano:
17.10.2008. 14:11
aj sad ovako za sve koji nemaju pojma šta znače ove jebene krave.
u poljoprivredi odn. stočarstvu postoji termin koji se naziva osvježenje krvi, a to znači kada se na jednom prostoru dugi niz godina uzgajaju životinje koje više ili manje potječu od istih predaka dolazi do prezasićenja i ustaljenja nekih genetskih i proizvodnih svojstava, pojave homozigotnosti gena i jednostavno rečeno pada proizvodnje.
e onda se nakon nekog vremena nakon što je došlo do prezasićenja uvoze novi geni te se postojeći fond novim životinjama poboljšava. šta sad to znači.
znači jednu stvar, naše krave u laktaciji daju nekih 8-10000 mlijeka ove daju pun kurac više. em što daju više mlijeka em su jebeno dobar genetski potencijal jer u RH imamo jako dobrih bikova koji će potomstvo tih krava napravit još boljim. e šta sad to znači.
znači da nećemo morat uvozit mlijeko koje uvozimo jer to tako diktira EU, imamo jako slabu proizvodnju i jebeno puno novca trošimo na uvoz umjesto da izvozimo a za izvoz imamo jako dobar potencijal što se tiče proizvodnje. ovaj uvoz je samo početak razvoja. otvorit će se nova radna mjesta, poboljšat će se genetski fond RH, povećat će se proizvodnja, stvorit će se uvjeti da kad uđemo u EU ne budemo seljačine koji će blajbit maunu svima, a ima tu još puno stvari koje su povezani i jednostavno mi se neda o njima laprdat jedna od njih je to što smo pokazali da jebeni avion može sletit u ovu zabit.
|
Nisi baš u potpunosti u pravu. Te junice se ne uvoze radi osvježenja krvi iz jednostavnog razloga što je farma Mala Branjevina kompletno renovirana i ispražnjena te se puni od početka. Hrvati bi bili presretni kada bi kod nas krave davale 8-10000 litara u laktaciji kao što ti kažeš. Kod nas su cifre puno manje.
Treća stvar, te junice imaju najbolju genetiku na svijetu, pa bi osjemenjivanjem s domaćim bikovima samo pogoršali proizvodne performanse potomstva.
To bi ti prijatelju bilo kao kad bi u BMW ugradio dijelove od Lade.
Osjemenjivat će se isključivo uvoznim kanadskim sjemenom.
|
ja baš mislim da se uvoze kao dobar genetski potencijal koji će omogućit, za naše uvjete odličnu buduću proizvodnju mlijeka i potomstva, da će davat odličan remontni materijal iz godine u godinu i ne slažem se s tobom po pitanju domaćih bikova jer kad sam bio i u varaždinskom i u osječkom centru za unaprijeđenje stočarstva vidio sam štošta, a i čuo i mislim da imamo jako dobar genetski fond. ne govorim sad o bikovima koji su u vlasništvu farmi nego govorim za one u stočarskim centrima, ovi na farmama nisu nešto to je istina i ne vjerujem da će se ove junice rasplođivat s tim bikovima
ovo s laktacijom je istina u jednu ruku jer te naše krave imaju potencijal za 8-10 milja litara ali zbog loših uvjeta držanja (koji su se počeli popravljati kako je todorić kupio belje i kako se počelo ulagati u stočarstvo u slavoniiji i baranji) ne daju toliko ali to će se sve promijeniti s nove dvije farme, beljskom najmodernijom u europi i potpuno automatiziranom i spomenutom malom branjevinom ali i onom farmom u tomašancima koja je u vlasništvu PZ Osatina
te krave neće davati mlijeko ako ne budu osjemenjene, a osjemenjivanje lošim sjemenom nikako nije isplativo prvenstveno vlasniku što on dobro zna kao što ni uvoz sjemena iz kanade nije isplativ jer je riječ o 500 junica stoga ne vjerujem da će se u potpunosti osjemenjivati kanadskim sjemenom već će dobar dio obaviti naši bikovi
Zadnja promjena: Monstrum; 17.10.2008. 14:23; ukupno mijenjano 1 put.
|