#21:
Autor:
freedom-fighter
Postano:
23.05.2007. 19:36
Jedna sam od susjeda i moram nešto reći i ja. Čitajući ovaj članak a onda i ove strašne komentare teško mi je ostati ravnodušna.
Ne mogu opravdati ono što je učinila gospođa koju ste nazvali „Starica iz Tvorničke“ ali vjerujem da je ona to učinila ne razmišljajući previše nakon dugogodišnjeg izluđivanja i bezobzirnog ponašanja ne malog broja vlasnika pasa.
Tvornička ulica je jedna mala ulica u kojoj živim 30-tak godina ali ovo što se događa u zadnje vrijeme je stvarno prevršilo svaku mjeru. Svako jutro i večer sve je više šetača sa psima koji svoje ljubimce izvode, ma ljudi moji, vjerujte, većina to radi ne radi šetnje nego ih izvode da izvrše nuždu (veliku i malu). Od svih tih šetača do sada samo sam vidjela jednu gospođu koja nosi najlon vrećicu kako bi spremila izmet svoga psa. Ma, tko im daje pravo da to rade u našoj ulici. Pa, zaboga imaju i oni svoju ulicu!
Naši travnjaci puni su izmeta na koje slijeću ogromne muhe koje nam zatim ulijeću u stanove. Često se događa da ugazimo i unosimo taj izmet u svoje kuće. Kad kosimo travu taj izmet skupljamo u košare naših kosilica koje poslije umosimu u svoje garaže i podrume koji smrde po psećem izmetu danima.
Evo vam samo jedan primjer: - Kada je jedan „gospodin šetač“ (poslije sam doznala da je umirovljeni oficir JNA i to vojni liječnik) stajao i čekao da njegov pas obavi veliku nuždu na travnjaku ispred prozora moje kuhinje, na moje negodovanje i spominjanje da bi morao to očistiti iza svog psa samo me je hladno upitao „pa gospođo što vi mislite u kojoj državi vi živite“. I što takvom čovjeku odgovoriti?
Što vi, Nejo, Poppy, Machor, Punisher, Duje, Ela i Roca mislite, pitam vas jeste li i vi šetači poput ovog što sam navela. Ako jeste, onda sve ono što ste onako okrutno naveli da bi toj „Starici iz Tvorničke“ trebalo učiniti ja mislim da bi trebalo učiniti vama.
Vjerujte ja volim i pse i mačke i sve ostale životinje. Nije problem u tim jadnim životinjama, problem je u onima poput vas koji misle da se ne moraju pridržavati kakvog takvog reda da bi i mi i vaši kućni ljubimci mogli ostvariti kakav takav suživot.
Pitala bi i gospodina Davorka iz „Društva za zaštitu životinja“ da li bi mogao organizirati u suradnji s gradskom vlasti, veterinarima ili bilo s kim drugim tko bi bio nadležan ili bi mogao pomoći, neku ali OBVEZNU edukaciju za sadašnje i buduće vlasnike kućnih ljubimaca jer ćemo imati, kako sada stvari stoje, sve više ovakvih „Starica“ iz raznih ulica koje će uzeti stvari u svoje ruke.
Možda to pomogne jer gospodi iz PU ne pada na pamet da bez prijave provedu istragu o šetačima kućnih ljubimaca koji zapravo ugrožavanju naše živote i zdravlje iako zakoni i za njih postoje. To znači da bi mi građani morali istraživati kako se ti šetači zovu, gdje stanuju, koje su pasmine njihovi psi, pratiti vrijeme kada kreću u šetnje pa onda zvati PU i prijavljivati ih. Vjerujte za mene je to ponižavajuće. Ja sam mislila da postoje službe kojima je to posao.
|