#20:
Autor:
Gradjanin
Postano:
03.12.2013. 13:24
i dalje se forsira ovaj spin sa niskom izlasnoscu, a ja opet ponavljam da je cjela kukuriku koalicija na vlast dosla glasovima 950 000 ljudi, dok je na referendumu "Za" glasalo takodjer 950 000 ljudi ,"objektivni" mediji nastavljaju putem "objektivnosti" i nakon referenduma
|
To što neki mediji izražavaju stav ne čini ih manje objektivnim.
Ustav bi trebao imati značajno veći legitimitet. Trebao bi imati konsenzus točnije, a ne da sad npr. Istrijane obilježava nešto što ni njihova deklarirana većina ne podržava.
|
konsenzus je u praksi nemoguce postici, ne vidim zasto bi uredba da je brak zajednica muskarca ili zene bila toliko stravicnija od recimo zastite psihopata i ubojice kao sto je perkovic, ovo za Istru smisla nema, zakon je svugdje isti.. a jos mi manje smisla ima tvrditi da je medij objektivan ako manipulativno propagira odredjeni stav
|
Ako je netko izmanipuliran to više govori o toj osobi nego o mediju.
Definicija braka u ustavu je "stravična" zato što ustav pred kojim nisu svi jednaki nema smisla, potiče sukobe i neobvezuje one koji ga ne podržavaju. Shvaćanje i praticiranje braka treba biti područje privatne i intimne ljuske slobode u koju se država i društvo ne treba miješati. Ja smatram da je brak zajednica muškarca i žene, ali ne želim tu definiciju u ustavu jer s ustavom želim graditi suživot i s onima koji misle drugačije, pa mi je dovoljno dogovoriti se o drugim važnijim pitanjima, a ovako nemamo nikakav dogovor. Imamo nasilje i nametanje, ali to samo stvara nesreću svima.
I kakvo je to uopće stanje svijesti koje treba Ustav i državu da mu propisuje što je zajednica između muškarca i žene, kakva treba biti i s kojim pravima i obvezama, a posebno u odnosu na seksualne odnose?! Ovdje će sutra netko tražiti pravo prve bračne noći za šefove lokalnih ogranaka stranke ili tako nešto.
U slučaju Perković jasno je da vlast pokušava izbjeći njegovo izručenje, koji god bili njeni motivi, ali nije jasno kako netko s ustavotvornim stavovima ima nešto protiv toga.
Za psihopate i ubojice postoji i naš ustavni tretman, a o tom bi tretmanu trebali imati konsenzus. Možda onda nitko ne bi tukao i ubijao pedere po ulicama.
Zadnja promjena: Gradjanin; 03.12.2013. 13:47; ukupno mijenjano 1 put.
|