Dakle nisam mislio sudjelovati u ovoj debati ali samo ću komentirati sve ovo pametovanje oko "braka" ovako, s obzirom da želim ukazati na jednu groznu činjenicu. Nevezano tko je za def. braka i ustavne promjene i tko nije.
Zamislite nedajbože, da vaša voljena osoba s kojom ste 15 godina, boluje od teške bolesti i u bolnici je, a "VI pametnjakovići" ste u situaciji da niste bračni drugovi jer po ustavnoj definiciji niti nemožete biti, nemate pravo biti uz to voljenu osobu i tješiti je i ljudski se oprostiti u bolnici, jer definitivno niste familija niti u braku.
OVA činjenica me užasava.
Općenito sam stava da ću uvijek biti i boriti se za prava manjina.
Mislim da je ovaj referendum i njegovo pitanje sramota za ovu državu koja ga je dopustila uopće, također mislim da pola tih ljudi oupće ne razumije o čemu se tu radi i koja je problematika, već po seljački razmišlja da će im neko ukrasti BRAK kao sveti savez muškarca i žene, što je smiješno. Koliko ga smatraju svetim i poštuju ga vidimo i po broju razvoda, i svako osobno pozna barem dvije tri osobe koje svoj "BRAK" poštuju malo šarajući okolo. licemjerno i jadno i zato ću glasati za jedno veliko NE ustavnim promjenama.
700 000 ljudi je glasalo za tu definiciju braka, mislim da jako puno njih nije niti svjesno od toga ukupnog broja, koliko njima bližnjih i možda čak familije će biti uskraćeno barem za dio normalnog života, glasajući za DA.
Možda će se u kasnijim godinama jako iznenaditi i gorko se kajati, što nisu zaokružili NE zbog svoje djece i bližnjih, koji možda neće moći ostvariti svoja prava zbog njihove zatucanosti i nerazmišljanja o budućnosti.
|