#17:
Autor:
wendy
Postano:
13.09.2006. 16:29
Hmm, da, bio bi to u neku ruku dvosjekli mač... ali opet, s druge strane, zašto bi bilo kome od nas bilo krivo što je netko upisao sljedeću godinu bez ikakva truda, a mi smo "grijali stolicu"?! Ja učim zbog sebe, ne zbog drugih.
A, uostalom, bilo bi mi drago da sve moje "kolege" s godine budu sa mnom i dogodine, tako da mi stvarno nema smisla buniti se protiv toga.
Ali, dobro, ako mislite tako zbog onih koji polože dva tri ispita pa bi dalje, evo vam moj primjer : meni je ostao još samo jedan ispit... ali ako ga ne dam padam godinu. a cijenjena gospođa o kojoj to sve ovisi je odlučila smanjiti broj studenata na mojoj godini barem za 40%. Izgleda sam ja, baksuz, baš u tih 40%
Ajoj, što bi me spasio taj bezuvjetan upis Da me ne shvatite krivo, ne bih ja za sebe tražila ništa nezasluženo. Ali, kad dva puta za redom na pismenom dobiješ 4, a na usmenom te ruši nakon prve rečenice... više ne znam šta da radim, kao ni ostalih tridesetak ljudi koji su u istoj gabuli kao ja.
Dalje, jel zna itko od vas koliko prema tom prokletom bolonjskom treba biti rokova za jedan predmet? mi smo načuli šest... a ova je nama dala četiri, dok je za peti rekla da će "razmisliti" jer je to neki dekanski rok.
I još nešto! jel znate šta je potrebno da se određeni ispit ide polagati na neko drugo sveučilište? radi se, znači, o većoj grupi studenata.
stvarno ću se ubit ako zbog jednog prokletog ispita budem morala ponavljati godinu. Dok iz drugih 13 nemam manju ocjenu od trojke. Eto sad, koliko je to fer?? šta s tim kad te jedan iskompleksirani debil zahebava pa zbog njega možda izgubiš šansu za nastavak fakulteta?
|