#20:
Autor:
Korina
Postano:
20.02.2013. 8:30
Evo što o svemu kaže Zrinka Pandžić na Fejsu - Matkovićeva pobjegulja
"Zrinka Pandžić
Imala sam namjeru ostati suzdrzana po pitanju jucerasnjeg igrokaza oporbenih vijecnika Gradskog vijeca grada Osijeka misleci kako njihovo ponasanje posve dovoljno govori o njima samima. Medjutim citajuci komentare pojedinaca koji s odusevljenjem pozdravljaju njihovo jucerasnje postupanje dodje mi zlo. Mi smo grad pristojinh ljudi rece covjek koji je jucer sudjelovao u agresiji i okupaciji predstavnickog tijela nasega grada. Moram li uopce podsjecati tko su bili agresori i okupatori? Mislim da ne, a one koje bi trebala neka ih bude stid i sram. Nadalje, predsjednica osjeckog SDP-a javno izjavljuje da ju iskreno boli briga kako ce to pravno zavrsiti i koji epilog poluciti. Ne mogu doci k sebi od prevrata u stavovima pojedinaca legalista koji su do nedavno prozivali one koji zbog politicki motiviranih i montiranih procesa ne postuju pravne propise nazivavsi ih rusiteljima ustavno-pravnog poretka RH. Tko bolje od bivsih predsjednika Gradskog vijeca, a trenutno ih u klupama vijecnice cini mi se ima troje, na zalost ili srecu zna proceduru i postupak razrjesenja predsjednika GV-a?! Mora da razlog brzog zaborava lezi u cinjenici da se isti nikada nisu pomirili s gubitkom "stolice" s koje su u odnosu na nas ostale po njihovom sudu sjedili visoko. Nije zabrinjavajuca cinjenica da su se na jednoj strani okupili SDP, HDZ, HNS, HSP, HSP Ante Starcevic, izbaceni clanovi HSP-a i nezavisni vijecnici, nego je zabrinjavajuc motiv njihova okupljanja. Kako samo po pitanju osiromasene i napacene nam drzave ne mogu pronaci zajednicki jezik i zajedno djelovati kako bi nam svima bilo bolje. Njihova zajednicka karakteristika jedino je ta sto nas i jedni i drugi vode u propast, samo u razlicitim terminima. Jedno jucer drugi danas. U konacnici da se vratim na jucerasnju sjednicu GV-a koja je bila nista drugo nego igrokaz ljudi koji su za zivota toliko "zaradili" da se danas slobodno mogu baviti zabavljanjem naroda kojemu je zahvaljuci tim istima izuzetno tesko te im oni zbog sitnog osjecaja krivnje na trenutak zele vratiti osmjeh na lice. Ali stvarnost je surova jednako kao i dvorske lude koje nas od te stvarnosti zele odvratiti. Jucerasnja sjednica Gradskog vijeca zavrsila je zbog ne usvajanja dnevnog reda te ce se ista po poslovniku grada Osijeka zakazati u roku od 8 dana. Ne bih se cudila da nakon sljedece sjednice akteri spomenutog igrokaza odrze i sjednicu Hrvatskoga sabora jer medju vijecnicima ipak postoje oni kojima je to neostvarena zelja.
Isprike na pogreskama onima koji ovo budu citali, pisem tijekom voznje."
|