#25:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
23.02.2012. 15:24
Nažalost, dvorana nije javni servis nego zgrada. Pobogu, još jedna tema o ovoj dvorani.
Dvorana je zgrada, i to luksuzna. Luksuzne zgrade grade ili bogati, ili glupavi. Mi smo glupavi. Jer glupanu je važno gdje šuta ili nabacuje loptu, i važno mu je da tu i tamo ugosti nekakvu manifestaciju (koja je isto luksuz, ali što ćeš, kad već imaš dvoranu moraš organizirati i manifestacije).
E sad, jedina razlika između ove osječke dvorane i ostalih je tome što su natjerali djecu da putuju do nje na satove tjelesnog. Imati tjelesni u dvorani za 3000 ljudi mogu ili bogati, ili glupavi, a ponavljam, mi smo glupavi. Putovati busom od dvorane do škole zbog sata tjelesnog, to ipak rade samo glupavi.
Glupav narod godinama opravdava svoj glupavi potez. Sreća je samo da grad Osijek barem ne mora za dvoranu plaćati enormnu godišnju naknadu nekom privatniku, što moraju ostali glupavi gradovi, pa se troškovi svode na režije za luksuznu zgradu, i uplate školama za tjelesni.
Glupav narod teško nauči na greškama, pa se slijedeći luksuzni projekt koji nam je "neophodan da se ne bi sramotili pred strancima" očekuje vrlo brzo. Uostalom, eto ih već nekoliko na vidiku, nekakav paviljon "za plesnjake", kompleks bazena "da se ne sramotimo u gaćama", umalo da započnemo i novi most, trgovi se popločavaju već godinama kao da je grad dobio na lotu, dakle, jedva čekamo novi luksuzni projekt. Predlažem mauzolej za Branimira Glavaša, da se počne graditi dok je čovjek još u mogućnosti da ga sam nadgleda, kao pravi faraon, negdje na nekom svježe popločenom trgu, s podnim grijanjem i klupama od nekakvog ekstravagantnog drveta.
|