#16:
Re: Besplatno školovanje vodi nas u bankrot
Autor:
Dino8090
Postano:
05.10.2011. 14:07
Vidiš, nisi u pravu. Iako mi se osobno ne sviđaju ti filozofi s Filozofskog (imam neke gadne predrasude o njima hehe), ovaj put ih apsolutno podržavam. Koliko sam uspio vidjeti i shvatiti iz vijesti, tamo i odlični studenti koji su očistili godinu moraju platiti 6000 kn. I to su im nedavno priopćili. E pa ako to nije nepravda, onda ne znam što je.
|
iskreno, nemam pojma zasto sada opet strajkaju, ne pratim ih uopce vise.
nesto sam malo bio gledao na tv-u i nisam bas pohvatao sve, ali ako su im to napravili onda je to kurvinski.
no npr. onih 10 strajkova ranije?! pa daj molim te! i ne bih se cudio da im se sada osvecuju i vracaju im za ona prijasnja izdrkavanja.
da je cirkus, da se ne zna ko pije, a ko placa-to je istina. ovdje ovako, ondje onako i to nije u redu.
ali da podrzavam placanje, podrzavam ga potpuno! bilo onaj stari model (po kojemu sam ja bio) ili ovaj novi, svejedno.
npr. konkretno ja sam na medicini 4. godina sada. bio sam upao na faks s placanje. prve dvije godine sam placao, trecu nisam jer sam imao prosjek preko 4.21, isto tako i sada (iako se sada kao ni kod nas ne placa 4. i 5. godina jer su nas kao izjednacili s ostalim kojim je to diplomski bez obzir sto smo integrirani) ne bi placao jer sam imao prosjek.
prve dvije godine sam placao, cisto iz razloga jer sam donio malo bodova iz srednje, a drugu sam placao zato sto sam sjebao bio par ispita na prvoj. i apsolutno se nisam bunio niti sam A rekao. zajebavao sam se u srednjoj i to sam platio, ko mi kriv.
e sada, apsolutno se ne smatram geekom ili nekim lumenom, odem i van i na nogos i imam vremena za sve. ako sam ja (kao i masa mojih kolega) mogao cistiti godine do jeseni, ne razumijem zasto netko na filozofskom ili pravu ne bi mogao to isto?! a da ne usporedujem kolika je razlika cistiti godinu i imati prosjek 4.5+ na medicini i na ekonomiji npr!
nisam ni izvrstan student (da ne bude da drukam za sebe, iako mi ne fali puno), ali imam kolega koji prolaze s 5 kod mene i sta oni dobiju? jebenu stipendiju od 800kn mjesecno i to ako su imali srece!!! pa nama te pare odu samo na knjige.
sta su oni sada budale sto se kidaju i uce ko mazge?! a ovi koji drkaju po birtijama i zajebavaju se sa faksom su pametni?! oni ce se eto buniti sto placaju faks, a ljudi koji prolaze sa 4.5+ ce sutjeti ko budale jer od toga apsolutno nemaju koristi.
umjesto da se nagraduje izvrsnost, s ovakvim glupostima se nagraduje ispodprosjecnost! isti ti k*rac prolazio sa 5.0 ili 2.0 i jos koji put opalio godinu. ako je to u redu, jebemu mater onda i drzavi i svemu...
a sto se tice placanja... bratic mi na molekuranoj biologiju u zgb na pmf-u. nije bio zadovoljan, odustao je. otisao je u bremen na studij. sta mislis koliko mu je godina? 21000 eura. doduse, lik sabija masovno faks pa je dobio i stipendije i ovo i ono tako je da na kraju placao samo 3 tisuce eura. ali i dalje je cijena godine 21000 eura. diplomski je htio upisati u americi, trazili su ga 70000 dolara za dvije godine.
heh, pa ti sad vidi...
|