#17:
Re: Gdje je nestao hrvatski san?
Autor:
Yoanna35
Postano:
14.03.2011. 0:41
Poštovani Zbonj drago mi je što si iznio svoje mišljenje, ukratko u 5. 2011. ne daj Bože ali bit će da sam dvije godine bez posla , e sad tu sam rođena i spadam u neku građansku opciju,ja sam četvrta generacija.nebitno. Nisam tip koji nije u stanju otići nekamo dalje potražiti posao, ali : od 200-ak poslanih zamolbi pozvana sam na 15-ak razgovora..imam papr za prehrambenu tehnologiju..nebitno opet... u Saponiji nisam primljena primljena je kčer radnika prezime Šarlija, u Meggle nisam pozvana ni na testiranje, apozvane su neke moje kolegice koje imaju daleko manje iskustva za traženo mjesto, Uljara Čepin...Jukić prezime nema ni natječaja u zadnjih 10 godina, Kandit..nema terorije bila na razgovoru, nedavno primljena osoba koju nimalo ne cijenim kao stručnjaka prezime Grgić, dva prezimena istog podneblja direktno s faksa ušla imaju stipendiju Žita ,a zna se da se ta stipendija ne veže za uspjeh na studiju, Pivovara ..nema potrebe itd. U Rijeci bili kolega i ja, primljena riba koja nije ni na razgovor morala doći prezime Popijač, u PIK Vrbovcu..opet ista linija nikog nemam da nazove pa nisam ušla u drugi krug, u Varždinu nudili za posao koji vrijedi 10 000 kn nudili su 3000 kn, ja s tim novcima tamo ne mogu živjeti, u Coca Coli me testirali za isti posao kojeg sam radila...kao našli boljeg kandidata, u Koestlinu ..isti posao kojeg sam radila dali su pripravnici prezime..s kamena, u Minsistastvu poljoprivrede posao dobila Skakelja ..radila je tamo tri godine na ugovoru o djelu ..namješten natječaj..načelnik odjela prehrambene industrije mi se osobno ispričavao i on i ona su HDZ, u Ugostiteljskoj školi ..raspisan natječaj radi riba koja nema PPO ..nema veze, u Medisnskoj školi samo dva sata je trebalo tjedno nekoga, ne mogu ja s dvije diplome, ali može netko iz bolnice, u Bolnicu, Agenciju za hranu HZZJ nemora se ni javiti, neki privatnik sa sokovima..počinjete za tri dana, onda me ne treba, nedavno AS Commerece ispunite upitnik ..direktroice nema, nema je ni slijedečik 5 dana, ne možeš ni telefon dobiti, kafić u blizini..ne možeš jer si prekvalificirana, prodaja igračaka u Portanovi prejaka je konkurencija bila...možda sam nešto izostavila putema..da hotel Solaris..ne možeš ti meni s diplomom spremati sobe...reče predjednik uprave, u KANDIT možeš sam ako nađeš nekoga tko će ..pa ime i prezime reći njemu da valjaš...ukratko nitko ali baš nitko me nije pitao šta tii znaš...dok sam radila hvatala sam se za glavu od očaja kakavi ljudi drže radna mjesta,kako se odnose prema radu i koliko ne znaju..eto oni rade..ne patim za statusom nikada nisam...ali ja na sebi imam bicik, role i diplomu ..nemam ni za dopunsko osiguranje trenutno..stan, plaćene režije , samostalnsot , automobil hahahahahah to je za mene izgleda nosvojiva planina..zašto jer nisam njihova, jer mi sarci nemaju firmu preko koje se nešto može prelomiti i nemam nikoga nedgje gdje bi se neka usluga moga vratiti...
|