#18:
Autor:
cannibal
Postano:
09.04.2010. 8:36
Svaki put se nasekiram kada čitam ove rasprave i obećala sam si da ću prestati i čitati i piskarati....ali eto...ne mogu si pomoći....kaže, studij nije obavezan- ako nemaš love ne moraš studirati.....točno.....odvratno točno...ali to je i cilj ovog sustava; učiniti one koji nemaju još siromašnijima, a bogate još bogatijima! Sjetimo se da je obrazovanje karta za bolji život svima, a naročito siromašnima. Ali, ne, oni neka se drže lijepo svojih loših pozicija u društvu i neka ni ne pokušavaju obrazovati se. Doduše, mogu! Neka rmbače! I onda će gore proći od onih koji imaju. Potrgat će si kičmu do tridesete, imat će uspjeh na faksu gori od onih koji su imali sreće u životu...i tako do u nedogled. Ali da, kaže neki mamin sin ili ljupka kćerkica- ne moraju svi studirati...
|
Ne pričaj gluposti. Studij NIKADA NIJE BIO BESPLATAN. Ako si položio prijemni i zadovoljio kriterije upao si kao redovan student, bez plačanja. Nije bilo redovan uz potporu, redovan bez potpore i ostale pizdarije. Ako si imao dobre ocjene u srednjoj, pripremao se za prijemni, e onda si i prikupio dovoljno bodova da studiraš bez plačanja. Oni koji to nisu-plačali su. Ja sam osobno 3 godine bio redovan student (iako nisam imao pravo na bonove jer sam iz Osijeka), a kada sam malo zeznuo, postao sam izvanredan. Moji su roditelj lijepo izbrojali lovu za studij, kupili mi knjige i skripte, davali mi za užinu, plačali putovanja, a nisu bili bogati. Ja sam preko stuca išao raditi, kopao kanale, vodovod, plinovod i ostalo. Cure su prale prozore na bankama, čistile urede, konobarile i ostalo. Izlazili smo i z.....li se. Sve je bilo OK. Nitko nije štrajkao nego smo pričali o svakodnevnim stvarima i kako najlakše položiti ispit. A što se tiče prebacivanja izvanrednog studenta na redovni, ako je položio sve ispite-zaboravi. Bar na mojem faksu. Ostao si izvanredan do kraja. Ja ne vidim u čemu je tu problem. I onda je sve bilo skupo i teško se živilo. Svoj auto nisam imao dok ga nisam zaradio, a stari mi nije svoj htio dati (jer je mislio da ću popiti i razbiti ga). Završio sam faks, čekao na posao, zaposlio se, oženio se, a još uvijek se borim s lovom.
|