#19:
Re: PDV 23%, 6% na SMS-ove i razgovore, veće trošarine, skraćenje radnog tjedna, ...
Autor:
Imagio
Postano:
31.07.2009. 0:19
Čitam Vaše postove i stalno imam osjećaj da moram i ja nešto reći. Ali ne znam odakle da počnem. Mislim da je sada svima jasno da ova kriza u kojoj je RH i mi sa njome nije ona svjetska financijska kriza gdje propadaju banke pa ih država sanira ( naše banke ostvaruju najveće profite sada nego unazad nekoliko godina) gdje auto industrija propada pa država mora zbrinut radnike ( mi toga nemamo ) nego je ovaj dug nabila sama država ( Vlada i političari oni u Vladi i na lokalnim razinama AKA župani i gradonačelnici ) na način što su zaduživanjem unutar RH i van financirali ili pokušali financirati projekte poput autocesta, projekata poput HITRO.hr, ministarstava i ustanova koji ni sami ne znaju što im je posao.
Da skratim, ono što su oni trošili, MI moramo platiti.
Veći PDV je super, trošarine na mobitele isto. Ja se mogu prilagodit, jer naime, volio bih da mene uhvati udica „Harača“ koji će se sutra izglasati, pa da mogu dati tih 2% ili još bolje 4% od plaće državi. Ali pošto radim za minimalac ipak će ostati bez par stotina kuna. Moram priznati da i mene kao i Vas plaši jesen i krpanje ostalih 90% proračunskog manjka. Pitam se dali će tada „Harač“ iznositi 20% i 40%, dali će kuna toliko izgubiti na vrijednosti da će sto eura rata koju plaćam za auto biti pola ili više sadašnje plaće? Štednja je dobra, ali ona koja ima smisla, da kada mi radnici vratimo Ivine, Jadrankine, Branimirove, Antine i što ti ja znam čije dugove, da država i mi prosperiramo, imamo veće plaće, više sigurnosti, bolja radna mjesta, manje poreze itd... Da znamo da to vodi nekuda.
Ali gdje su ti ljudi koji troše previše? Oni nisu ni opomenuti, a kamoli sankcionirani da plate one natječaje gdje je prihvaćen najviši ponuđač a ne najniži, oni koji od 1 km autoputa koji košta četiri milijuna kuna napumpaju cijenu do osamnaest milijuna, oni koji potpisuju i izdaju državne obveznice koje se moraju platiti nazad za pet godina, oni koji podupiru lažne branitelje koji eto čudom po ljeti rade po njivama i krovovima, malo fušare jelda.. želim reći da će ti ljudi i dalje ostati gdje jesu, i opet nastaviti trošiti ko ludi, a ti Zaperu, Ivane, Ana, Tihana, vi ćete lijepo za pet godina opet stegnuti remen i platiti sve iz početka.
Dakle, ja ću svoj mobitel odmah natjerat na post. Manje ću kupovati da država što manje od mene ubere jer ja nisam konj niti majmun niti kreten kao što me smatraju. Ja plaćam svoje račune a oni neka plaćaju svoje. I pozivam sve Vas, da im isto napravite, da im kažete da stegnu svoj remen banda lopovska, da sami plaćaju svoje kaše što su ih kuhali zadnjih hrpu godina, i da plate kave u Saboru po 6 i 7 kuna( kao što ih mi plaćamo ) a ne 2,5 Kn i da plaćaju svoje novine koliko koštaju a ne dobivaju besplatno i da pizde kada i to malo moraju platiti. Ljudi, ne dajte da od Vas prave ovce, razmislite malo!
Od mene dosta. Laku noć
|