Vidim da si se napiz... nepotrebno.
...to sto si pomogao ce ti se podici spomenik i dovodit ce ti se nevine maloljetnice da ih spasis od njihove nevinosti ....
|
...i nije mi jasno kako takav humanitarac kao ti ide sam sebi dizat perje, svako je pomogao nekome ali mi je debilno da se to pise na forumu....
|
Da si dižem spomenik ne bih pisao pod nadimkom, nego bi još stavio sliku i dodao "Glasajte za mene". Ali na stranu pica-boce.
Nisi me shvatio. Pisao sam to zbog stava, ne zbog djela. Poanta je u tome da ja to radim zato da što sam mirniji sam sa sobom. I to zato što mi je to usađeno kućnim odgojem. Znači pomažem iz čisto sebičnih razloga kako bih mogao mirno spavati!
To što su drugi ljudi sebični na drugi način pa nisu spremni pomoć drugima je cijena koju plaćamo kako bi postali takozvano civilizirano društvo.
1.ocigledno nisi shvatio poantu 1.pitanja a to je da nije isto pustit s uzice koker spanijela i pitbula , druga stvar je da ljudi ne paze ni na svoju djecu a kamoli na svoje zivotinje jadno ali istinito.
|
Slažem se!
3. ta tvoja moralna i domoljubna sranja ostavi za nekog drugog, jer generacije koje su se stvarno borile .... sabor su vidjeli samo na tv, a nisu se sigurno borili za instituciju koja nagrduje sve ono za cega su se ginuli, i to da jos nekome placaju 17 000 kn da ne radi nista. sam vjerovatno znas koliko je tesko zaraditi tu lovu
|
I ja sam jedan od tih i srećom nisam završio na psihijatriji ni na groblju. Iako ti to djeluje kao moralno i domoljubno sranje ne bih baš tako olako to ocijenio tim riječima. Moram priznati da si me pecnuo, ali neka ti. Svako ima pravo na svoje viđenje. Suština je u tome da smo ipak mi ti koji imaju pravo odlučivanja. A to što to pravo olako ili neodgovorno koristimo, sasvim je druga tema. Topic je pas, veterinar i pomoć životniji. Ne znam zašto si tako brzo u to upleo Domovinski rat i Sabor.
4. NE znam jesi li ti onaj sa konzervama ili se samo pravis jer veterinar je tu da pomogne zivotinjama kad su bolesne, a ovakvi slucajevi se dogadaju rijetko a veterinari svoju precjenjenu placu zaraduju na redovnim pregledima jer ih imaju 5-6 dnevno a ovakvi slucajevi se dogadaju koliko je puta bilo u vijestima pa procjeni sam i nemoj govorit o necemu sto ne kuzis ili ne znas.
|
Ja možda ne kužim ili neznam ali mislim da ni ti baš nisi dobro upućen. Prvo, zašto bi veterinari ili bilo tko drugi trebao raditi besplatno? Drugo, ako su im plaće precjenjene, zašto ih se toliko traži? Treće, veterinar nije samo tu da pomaže životinjama (pogotovo ne besplatno). Puno ih radi na selekciji, genetici, labosima i istraživanju. Nisu svi u kontaktu sa životinjama. Možda su odabrali to zanimanje iz ljubavi prema životinjama, ali ja mislim da tražiš previše kad tvrdiš da bi oni trebali raditi besplatno. Uz to, pa netko mora platiti i sredstvo za uspavljivanje. Ili bi i to trebalo biti besplatno?
400 kn za uspavljivanje mi se ne cini kao da je bespla radio, pa taj veterinar je to obavio za cirka 15 min pa ti izracunaj kolika mu je satnica nedjeljom jebes i odmor i obitelj.
|
Ajde sad malo kalkulacije:
Zakonom propisana kilometraža za upotrebu automobila je 3,0kn/km. Kako sam shvatio došao je iz Vetama, Bilje. To je 15 km tamo i nazad što je oko 45,00kn
Sredstvo za uspavljivanje je cca 55,00kn
Satnica automehaničara je 120,00 kn za svaki započeti sat pa uzmimo da je taj veterinar plaćen kao automehaničar i to je dodatnih 120,00kn. Satnica za rad nedjeljom po zakonu se uvećava 100% - znači naš vetko ima pravo na 240,00kn
Kad to zbrojiš imaš 240+45+55=340,00kn. Sad još dodaj PDV (22%) na njegov račun i gle čuda, dobiješ 414,80kn. Pa ako je uzeo samo 400,00kn dao je i popust. Mora da mu je satnica manji od automehaničara.
I za kraj: nemam ništa protiv da svakoga omalovažavaš koliko ti drago i milo. Ali zapitaj se na koga si ti u stvari ljut? Ako si se našao ljutiti na mene, onda u stvari i nemaš problema u životu.