#30:
Autor:
wendy
Postano:
02.04.2008. 12:50
A ja ne kužim kako nisi nikada čula za ucjene i lobiranja korumpiranih vojnih savjetnika NATO-a glede preporuke kupovine oružanih sustava.
|
Ti misliš da je R. Hrvatska suverenija, dakle da su njeni elementi samostalniji i neovisniji u donošenju odluka, ako smo izvan "tog" društva? O toj hrvatskoj pameti koja je bezgranična, ali ne zna jesu li ukusnija govna ili šljive, dobrano su se napisali Krleža, Kovačić i dr.
Ukoliko je to nužno - posijati iracionalni strah od NATO-a međ' raju - cilj opravdava sredstva.
|
Čestitam, upravo si opravdao postojanje i modus operandi američkog vojno-industrijskog konglomerata. Ti procesi su jasni, ali jureća kola ne možeš prevrnuti ako si pokraj puta, nego ako si u njima.
Jebote, kako smo mi poželjna zemlja za napast nas! Svi nas oće okupirat, i dalje smo okruženi BRIGAMA
|
Ne znam zašto tako, sad već moram reći, nekulturno razgovaraš sa mnom? Je li to zato žto sam žensko, pa bi ja morala treptati okicama na ove tvoje verbalne akrobacije, kojima je jedini cilj poricanje stvarnosti? Ostavimo to drugima da zaključe.
Ako nisi razumio, onda ti evo zadatak: uzmi temu Balkan. Prebroji sve narode koji na njemu žive. Vremenski okvir ti je 200 godina. Prebroji populaciju onda, broj ratova, broj poginulih i nestalih. Usporedi odstupanje od pravca trenda normalnog rasta populacije, pa ćeš vidjeti da je itekako ovo područje u kojem 1 ČOVJEK jako, jako malo vrijedi...
No, i kakve veze oni imaju sa aktivnom vojskom i njenim djelovanjem? Što bi se tu promijenilo da RH uđe u NATO?
|
Radije bih, kad se donosi odluka o kupovini skupe opreme, da ju kupujemo na poštenim tenderima, a ne da mi ju nabavljaju Zubak, Zagorec... a na kraju nema metaka u Laslovu, Nuštru, a Tuđmanin samodopadno helikopterom ide na tenis 2x dnevno.
Dakle, misliš da dobro utrenirana i disciplinirana vojska ne znači ništa naspram tehnoloških divota elektroničkog otpada kojega će NATO rješavati kod nas?
|
Prestani se pjeniti i ako hoćeš razgovaraj na temelju činjenica... HV, HRZ, HRM su gomila smeća i starog željeza. Sve redom otpad i totalno neupotrebljivo. Iako sam protiv uvaljivanja dotrajaloga, treba vidjeti koristi i mane nabavke pojedinih sustava. Sve što sad imamo među kapitalnim sredstvima HV ne bi uplašilo nikoga. Kad vidim onaj šareni MIG-21, duša me zaboli. Narod se veseli, a skineš ga tandžarom.
Iovako mi sad izdvajamo prevelika sredstva za jako, jako lošu HV, pa se nitko nije bunio. Sad je to postalo problem.
Članstvo u NATO-u u svojoj biti počiva na solidarnoj kolektivnoj obrani zemalja-članica. Hrvatska dobiva snažno, dodatno jamstvo sigurnosti svoga teritorija, svoje samostalne državnosti, dobrobiti i prosperiteta svojih građana.
Ako je važnost NATOa prepoznata i od zemalja koje su razvijenije i s dužom demokratskom tradicijom od naše, i ako je važnost toga pretpostavljena važnosti EU, onda je najmanje što možete kao protivnici saveza prestati podastirati laži i pokušavati dobiti referendum na izvrnutim činjenicama i strahu.
EOD.
|