#67: Autor: Gangula brate,
Postano: 24.05.2011. 0:11
Velik broj osoba na kavu ide u lokalnu birtiju, gdje se osjećaju domaće pa im je samim tim i kava "bolja".
U Osijeku je svagdje manje više jednaka kava, kad 95 % lokala koristi tri najzastupljenije kave na tržištu: Franck, Julius, Procaffe..... dok na selima recimo koriste jeftinije sorte kave, ali okus im je takav da nije vrijedno spomena.....
Žalosno je jedino da u gradu ima najviše 10 lokala koji koriste premium brend kvalitetu kave, odnosno kavu čiji kg prelazi 200 kn ( Superiore, Congo, Illy), pa većinom pijemo bljuzgu od kave, još ak se konobaru neda radit pa dobro ne utisne kavu pa voda samo proleti kroz smjesu na aparatu, onda dobijemo pravi shit.
Dosta se spominje i Lotus bar, imaju ok kavu, nije njihova nego od Darija Šimića (Vivas kava), ali su dodatno još ubacili i nekoliko vrsta drugih kava sa raznih kontinenata, otom potom sve stvar ukusa, neke ok neke bas i ne.....
Inace najskuplja i najcjenjenija gurmanska kava na svijetu a tako i u Hrvatskoj je " Jamaica Blue Mountain" , koja se uzgaja na istočnoj strani države Jamajke u karipskom moru na visini od 1700m..... kg takve kave prelazi 1000 kn, u Osijeku je nisam još nigdje našao, jedino mjesto je bilo Procaffe u Splitu, tamo jedna šalica košta 25 kn, ali barem znaš šta si platio.....
|