volio bih imati jednu sobu zelene boje....negdje sam procito da zelena boja povecava koncentraciju (što je dobro za citanje knjige ili ucenje).....ali imati automobil zelene boje...nikada...
DanicaV
offtopic, ispričavam se
zeros, piše da je 18.10. umro Edison, baš me briga za njega, bio je zločest prema Tesli...
hehehe, ljudi su ponekad okrutni jedni prema drugima...
uf crvenaaaa... !!! plafon u mojem stanu, kući, whatever, će biti crven def! osim toga, jako volim zemljane boje.. većina odjeće mi je u tom tonu.. ne volim žutu, nekako me živcira ta boja, ne znam.. zelena isto.. a l i .. boja koja me potpuno ''omandžija'' je t i r k i z n a , ta boja kao da me omami, valjda bih kupila i kontejner da se proizvodi u toj boji!
E pa sad, pošto sam ja kao osoba malo kompliciran (tako mi kažu...) onda ni ovaj odgovor ne može biti jednostavan
Kod oblačenja preferiram crnu, i smeđe/maslinasto zelenkaste nijanse, no to ograničenje boja vrijedi jedino za odjevanje. Kod kuće je svaka soba u drugoj boji, a obožavam vidjeti neku predivnu nijansu crvene boje (jake boje ali tamnije nijanse, recimo krv )
mmmmm...najdraže boje su mi sve nijanse narančaste i crrrrrrrrrrvene,,,,,,a sve ostale su mi jepe,,,,,jedino ne volim onu aquamarin boju,,znate onu ljigavo plavozelenu..,.
Moja boja je crvena, definitivno. Volim i tonove narančaste i smeđe. Crnu volim oduvijek jer je univerzalna. Već godinama nosim cvike, svake godine neke nove nijanse crvene... Crvena me podsjeća na život i ljubav.
Prave si boje dodala na taj portret života mog:
talase plave, nijansu lave, vrtloge zelenog.
I lila, tamnu, čežnjivu,
i boju breskve, nežnu i sramežljivu,
setno sivu, nepogrešivu.
Roze nađoh međ' starim pismima,
modru vrpcu nad teškim mislima,
ukrah riđu iz pera drozdova,
laki purpur iz prvih grozdova.
Uzeh oker sa sveće svečarske,
drap sa svilene mašne bećarske,
mrku s tambure tužnih tonova
a cinober sa nosa klovnova.
Prave si boje dodala na taj portret života mog:
talase plave, nijansu lave, vrtloge zelenog.
A crnu nisi štedela,
ali bez nje bi bela još izbledela -
bez crne bela ne bi vredela.
nemam neku omiljenu boju, ovisi o samoj boji i njenoj nijansi, a pomalo i o meni u tom trenutku, o mom raspoloženju... nisam baš ljubitelj zelene i i roze, ali u pravom kontekstu...
vidim da svi pisu: najdraza BOJA im je crna i bijela, no na likovnom sam naucio ( jedna od rijetkih stvari koje sam cuo i zapamtio u skoli ) da to u biti nisu boje. Ne znam kako i zasto ( taj sat vjerovatno nisam bio ), al nisu boje.
Znaci meni su najdraze ( nesto ) bijela i crna, u kombinaciji ili pojedinacno. Kod odjece preferiram crnu, ponekad pomijesam sa bijelom, al uvijek imam nesto crno na sebi.
Bijela, zelena, smeđa..uglavnom, kako je netko rekao, te zemljene nijanse, pomalo bolesne i mrtve
Volim i crvenu i narančastu ali, ne znam zašto, ne osjećam se dobro kad imam na sebi nešto u toj boji..
vidim da svi pisu: najdraza BOJA im je crna i bijela, no na likovnom sam naucio ( jedna od rijetkih stvari koje sam cuo i zapamtio u skoli ) da to u biti nisu boje. Ne znam kako i zasto ( taj sat vjerovatno nisam bio ), al nisu boje.
kut pod kojim se lomi svjetlo prilikom ulaska u rožnicu oka?
prekomplicirano je da odgovorim... ugl volim se oblačiti u neke maslinasto zelene/ krem / tamno smeđe boje... ali... to nema veze s onim što je meni lijepo u oku opčenito.. pošto sam manje više "umjetnička duša", boje mi se sviđaju ovisno o raspoloženju... jednostavno nemam omiljenu boju nego kako mi koja paše u trenutku
to kod mene zavisi o raspolozenju...i godisnjem dobu, ljeti volim zivahne i vesele boje,a po zimi sam uglavnom u crnoj,smedjoj,sivoj i maslinasto zelenoj.
proljece i jesen kombinirama ljeto i zimu ...od svega po malo