DeezKoji je to dobar parfem?
Meni su Armani night i Diorov Fahrenheit.
A na suprotnom spolu? Well, zavisi kome što stoji...
Društvo, politika
), Van Cleef & Arples(Murmure), Naomi Campbell

Leteci mungos
Iako vecina zena (pod uvjetom da ne smrde na ribu/ustajalost) ugodno mirisi i bez parfema, postoji jedan miris na zenama od kojeg se raspametim. Apsolutno bozanstvo medju mirisima, savrsena punoca, harmonija, mmmm... miris koji nanjusim na 2 metra i zbog kojeg mi zena automatski postane duplo zanimljivija (pod uvjetom da se ne mnozi s nula)... ;-)
Ujedno i jedini zenski miris koji je zasluzio da mu zapamtim ime... ;-)
Far Away...
Leteci mungos
Iako vecina zena (pod uvjetom da ne smrde na ribu/ustajalost) ugodno mirisi i bez parfema, postoji jedan miris na zenama od kojeg se raspametim. Apsolutno bozanstvo medju mirisima, savrsena punoca, harmonija, mmmm... miris koji nanjusim na 2 metra i zbog kojeg mi zena automatski postane duplo zanimljivija (pod uvjetom da se ne mnozi s nula)... ;-)
Ujedno i jedini zenski miris koji je zasluzio da mu zapamtim ime... ;-)
Far Away...
chaknoris
Ženski : Issey Miyake Eau de Issey
tonionda ja mirisem ko žensko!
">
">

kellyŠto se tiče parfema ja imam dnevni omiljeni..Kenzo flower.../quote]
svaka čast. ujedno i vjerojatno jedini kojeg znam prepoznati![]()
meni je ostao u lijepom sjećanju...ops:">
l
a izašao je i novi, Omnia Amethyste,isto je dobar.
Davidoff Game je PREdobar.

jenna24
evo ja prodajem vecinu ovih nabrojanih parfema koji vam se svidaju ali po puno pristupacnijoj cijeni od onih u trgovini,jedino nije original ambalaza ali to nije ni bitno,barem meni,glavno da je to taj miris. cijena se krece od 97kn za 30 ml i 142 kn za 50ml za zenske parfeme a 97kn za 50 ml i 142kn za 100ml za muske parfeme. eto ko je zainteresiran neka mi se javi
jenna24
ok,svatko ima svoje misljenje,ali ti s tim sto ces kupiti original parfem zapravo ne placas tu cijenu za parfem nego za ime,a meni to ime nista ne znaci,a ovo su isto original parfemi,ali opet kazem svatko sam odlucuje sta ce.
marrai
Hypnose Lancome,mmmm,dobartrenutno ga koristim...priželjkujem si Euphoriu od CK.taj me oduševio!sexy i mističan...
jenna24marrai
Hypnose Lancome,mmmm,dobartrenutno ga koristim...priželjkujem si Euphoriu od CK.taj me oduševio!sexy i mističan...
jel i ti koristis samo originale?
marrai
ja općenito kozmetiku(dekorativnu i preparativnu),pa tako i parfeme djelim na zimsku i ljetnu...
marrai
Pitam se pitam,zašto je Vichy povukao Reti C,možda rade redizajn kremiceuglavnom nakon te kreme(noćne)koža zablista....
sisibla
još sam zaborvila reći " Burberry Classic ".
predobar je. mmmmmh.sisibla
još sam zaborvila reći " Burberry Classic ".
sexybackuuuu,´bem ti život!!!
Pasiji parfem skupji od moga - idem ga odma´ razbit´!!

LoonaHm, koliko je "dovoljno blizu"? Ljubljenje vrata, mazenje? Ili metar-dva?!NOVO PITANJE:
Volite li vi mirišati tako da ostaje parfemski trag za vama po hodnicima i liftovima ili vam je draže decentno staviti miris pa da ga osjeti samo onaj tko vam može prići dovoljno blizu?
Leteci mungos
Hm, koliko je "dovoljno blizu"? Ljubljenje vrata, mazenje? Ili metar-dva?!
studentica
opium
hypnose lancome
naomi campbell cat deluxe
fairy
ženski: rush 1.....love in paris,,,,chanel chance...ferre rose...
muški:...kako kod koga...
adebisi-jug2
Giorgio Armani - Acqua di Gio...al muški![]()
insomniaEscada u zadnje vrijeme, odličan mi je!
mia
lacoste mmm...
MacaPapucharica
insomniaEscada u zadnje vrijeme, odličan mi je!
joooj, escada ima nekih parfemčića koje bih pojela kako mirišu![]()
Miris u bočici zarobili su vjerojatno stari Egipćani no lingvistički gledano parfem je do nas stigao kroz dim latinskog per fumuma. Čiji je dvor zbog toga bio parfimiran i kad su parfem udahnule mase?
Tko je izumio prvi parfem? A tko bi to znao. No mirise i nos je, vjernici će vam reći, izmislio Bog.
No bez obzira na vjeru ljudi od davnina koriste parfeme. Smatra se da je primitivna izrada parfema započela paljenjem biljnih smola kako bi se dobio kâd koji se koristio u vjerskim obredima. Stoga je zanimljivo da riječ ”parfem“ potječe od latinskog per fumum, što znači ”kroz dim“.
Jedan od prvih zapisa o upotrebi parfema potječe iz Egipta. Kad je otvorena grobnica faraona Tutankamona, u njoj je pronađeno preko 3 000 bočica s parfemima, čiji se miris nije posve izgubio ni nakon više od 3 000 godina!
Tisuću i petsto godina prije naše ere izraelski su svećenici koristili sveto ulje pomazanja koje se pravilo od ’najboljih mirisa‘ i u skladu s uputama dobivenim od Boga. Hebreji su koristili mirisna ulja u kozmetičke i medicinske svrhe te kod pripremanja tijela za ukop — pri čemu su nesumnjivo služila kao sredstvo za dezinfekciju i uklanjanje neugodnog mirisa. Naprimjer, žene koje su otišle do Isusovog groba ponijele su mirisna ulja i druge mirisne tvari kako bi njima namazale njegovo tijelo. U izraelskom domu gostoljubivost se, između ostalog, pokazivala tako da se gostu namazalo noge mirisnim uljem.
U prvom stoljeću u Rimu se navodno godišnje trošilo oko 2 800 tona tamjana i 550 tona smirne. Takve aromatične tvari donesene su na poklon Isusu dok je bio dijete. Godine 54. n. e. rimski car Neron navodno je potrošio novac u vrijednosti od današnjih 100 000 dolara da bi kupio mirise koji su korišteni na jednoj njegovoj zabavi. Iz skrivenih cijevi postavljenih u odajama u kojima su gosti jeli izlazila je mirisna vodena prašina. U 7. stoljeću n. e. Kinezi su počeli koristiti mirisne tvari u raznim oblicima, između ostalog i mirisne vrećice. U srednjem vijeku parfemi su se počeli koristiti i u islamskoj kulturi, u kojoj su naročito bili omiljeni ružini mirisi.
U 17. stoljeću u Francuskoj je proizvodnja parfema toliko uzela maha da se dvor Luja XV nazivao parfimirani dvor. Mirise se nanosilo ne samo na kožu već i na odjeću, rukavice, lepeze i namještaj.
Kolonjska voda izumljena je u 18. stoljeću. Stavljala se u kupke, dodavala vinu, uzimala s kockom šećera za osvježavanje daha te koristila u medicinske svrhe kao dodatak klistiru i toplim oblozima. U 19. stoljeću proizvedeni su prvi sintetski mirisi. Tako su se na tržištu prvi put našli parfemi koje se nije moglo koristiti u medicinske svrhe. Danas je proizvodnja parfema biznis u kojem se zarađuju milijarde dolara.
Net.hr

zec965Toaletne vodice sadrže do 11% esencijalnih ulja, toaletni parfemi od 12-18%.
Sve preko 18% esencijalnih ulja, prema svjetskoj klasifikaciji, spada u čiste parfeme.
Žena i ja koristimo isključivo takve, a kod nas na tržištu ih proizvodi jedna jedina tvrtka.
Žena koristi Crystal 50 ml=225,00kn, a ja No.1 50 ml=210,00kn.
Ono što je kvalitetno ne mora biti, nužno, i skupo.
audiworldima kakav cjenik?
EXPERIENCE
Naravno da ima.
Ako si zainteresiran,
ostavim ti kontakt telefon na pm.
audiworldajde..ili neki cjenik u inbox
legica21EXPERIENCE
Naravno da ima.
Ako si zainteresiran,
ostavim ti kontakt telefon na pm.
može i meni![]()
hvala
legica21Koja je razlika između vas i FM parfema?
FM parfem sam probala...i prezadovoljna sam omjerom cijene i kvalitete

Osječaninda li imate prodajna mjesta u Osijeku?
legica21čini mi se da je to kataloška prodaja
EXPERIENCE
u kojemu se traže dvije prodavačice za rad u parfumeriji.
Razlog što će oglas biti ponovljen je taj što nema osoba koje bi htjele raditi.
legica21EXPERIENCE
u kojemu se traže dvije prodavačice za rad u parfumeriji.
Razlog što će oglas biti ponovljen je taj što nema osoba koje bi htjele raditi.
evo ja bi radila, al ozbiljno
legica21mah...zaboravi smajl
![]()
stvarno, ako bi otvarali parfumeriju u os - ja bi radila..
Osječaninja ne vjerujem da ne možete naći dvije prodavačice u Osijeku...nadam se da se šalite...
EXPERIENCE
![]()
Ok, kad iziđe oglas u "Glasu Slavonije", javite se.
Imate li iskustva u kozmetičkoj branši?
legica21EXPERIENCE
![]()
Ok, kad iziđe oglas u "Glasu Slavonije", javite se.
Imate li iskustva u kozmetičkoj branši?
eh sad...ako se računa prodaja u oriflame-u.. i fm.. onda - da, imamak ne..onda nemam -.-
Osječaninne znam šta da kažem..razumijem šta tražite ali da ne možete naći dvije djevojke u Osijeku od toliko nezaposlenih( u županiji 30 000+ nezaposlenih od toga pola u Osijeku)...to mi baš ne ide u glavu..
legica21FM više ne prodajem xD malo su postali bezobrazni.. ne treba mi to u životu
Osječaninne znam..cijene su vam dobre, povoljne..ako vam je proizvod kvalitetan kao što kažete, "sam će se prodavati"...uz malo marketinške kampanje da vas ljudi ipak upoznaju.
legica21Kada se, otprilike, može očekivati oglas u Glasu?
EXPERIENCEzec965Toaletne vodice sadrže do 11% esencijalnih ulja, toaletni parfemi od 12-18%.
Sve preko 18% esencijalnih ulja, prema svjetskoj klasifikaciji, spada u čiste parfeme.
Žena i ja koristimo isključivo takve, a kod nas na tržištu ih proizvodi jedna jedina tvrtka.
Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.
Nadamo se da ćete i ubuduće koristiti naše parfeme.
PEGYbili vam odgovaraomoj profil, ako da odmah dolijećem sa sejšela
zec965EXPERIENCEzec965Toaletne vodice sadrže do 11% esencijalnih ulja, toaletni parfemi od 12-18%.
Naravno, odlični su.
Jel' ima kakva akcija sad za Valentinovo, 8. ožujak?
EXPERIENCElegica21Koja je razlika između vas i FM parfema?
FM parfem sam probala...i prezadovoljna sam omjerom cijene i kvalitete
Razlika je u tome što mi proizvodimo, a ne uvozimo, parfeme
i to što su naši parfemi jedini čisti parfemi na tržištu u ovom djelu Europe.
Ono što FM ima su toaletne vodice i toaletni parfemi.
Mi proizvodimo isključivo čiste parfeme koji sadrže čak 25% esencijalnih ulja.
EXPERIENCE
zec965EXPERIENCEzec965Toaletne vodice sadrže do 11% esencijalnih ulja, toaletni parfemi od 12-18%.
Naravno, odlični su.
Jel' ima kakva akcija sad za Valentinovo, 8. ožujak?
Naravno da je akcija u tijeku.
10% popust na sva pakiranja parfema od 50ml do 14. veljače.
Nazovite našeg djelatnika i iskoristite prigodni popust.
EXPERIENCE[
na oglas se javila i žena koja ima 18 godina iskustva i prvo pitanje joj je bilo kolika će joj biti plaća.
MissTakeEXPERIENCE[
na oglas se javila i žena koja ima 18 godina iskustva i prvo pitanje joj je bilo kolika će joj biti plaća.
a što je tu čudno? što joj je trebalo biti prvo pitanje? ispričavam se na komentaru, ali da u Os niste mogli naći 2 cure koje bi prodavale parfeme... znam xy legica koje su prije preko studentskog ugovora radile u parfumerijama kao ispomoć i promotorice i sve bi dale da mogu još uvijek raditi.
cukimislim na coco chanel madmoiselle,poklonila bih ga ,znate li cijenu,hvala
EXPERIENCE
MissTakeEXPERIENCE[
a što je tu čudno? što joj je trebalo biti prvo pitanje? ispričavam se na komentaru, ali da u Os niste mogli naći 2 cure koje bi prodavale parfeme... znam xy legica koje su prije preko studentskog ugovora radile u parfumerijama kao ispomoć i promotorice i sve bi dale da mogu još uvijek raditi.
Zar nije logično da je prvo pitanje potencijalne prodavačice koji su joj radni zadaci, što joj je u opisu poslova, što tvrtka proizvodi, koji su joj proizvodi itd.?
Prodavačice smo našli i one već rade na promociji, a otvorenje parfumerije neće biti na početku trećeg mjeseca, kako je planirano, nego sredinom, eventualno, koncem
tog mjeseca.
cukiod 50 ml 185,50- svidja mi se, da li je to orginal
PEGYcukiod 50 ml 185,50- svidja mi se, da li je to orginal
![]()
:">
Da, baš i mene zanima? U stvari više me zanima zašto su parfemi toliko skupi!?
U jednoj knjizi D.Thomas sam pročitala da proizvodnja jedne boćice petice dođe 5 funti. Pa onda mi nije jasno kako dođu do nekih 600kn u trgovini.
legica21S obzirom da se oni bave proizvodnjom parfema... čisto sumnjam da je to onakav kakav bi kupili u parfumeriji...tj. možda mirisom je..ali ambalaža nije. Većinom se plaća samo ime..
jedva čekam da otvorite pa da pomirišimMissTakepo ovim cjenama ste niži od fm-a, a ako su to čisti parfemi
jedva čekam da otvorite pa da pomirišim
MissTakepo ovim cjenama ste niži od fm-a, a ako su to čisti parfemi
jedva čekam da otvorite pa da pomirišim
Catharine~ E baš si dobro rekla Galadrijel: "Tko voli, nek izvoli."...
1. Razumijem te da radiš za FM. ali moram priznati da ne znam što radi FM i tko im je dao certifikat i na temelju čega, ali isprobala sam nekoliko vaših 'parfema' koje sam baš kupila. Prije svega, testeri vam se razlikuju od onoga što prodajete u bočicama i to nisu parfemi što prodajete jer su prepuni alkohola, a ne mirisa! I što se onda dogodi? Alkohol je brzo hlapljiva tekućina, a s tom brzom hlapljivom tekućinom i miris brzo ishlapi. Miris je zaista vrlo sličan originalu, ali dobra priča je to što prodaje FM proizvode koje ne mogu nazvati parfemima jer to nisu. Osim toga, pogledaj malo vaše proizvode jer i oni imaju u svojim cjenicima i brošurama 'voćne toaletne vode', osim toga podjelu parfema na luksuzne ovakve i onakve da ne nabrajam dalje.
2. Što se tiče vašeg certifikata, DROM fragrances jedna je od 10 vodećih svjetskih proizvođača. Međutim, na certifikatu se jasno vidi da se FM parfemi rade u Poljskoj! Prema tome, kvaliteta parfema sigurno nije ista kao i DROM parfemi jer to nitko drugi nije potvrdio osim samog osnivača FM Group. Dakle, FM Group je sama sebi dodijelila certifikat i naravno da je jedina u svijetu s takvim certifikatom. Nadalje, nigdje nije navedeno da FM Group proizvodi parfeme za poznate kozmetičke kuće, nego to i dalje proizvodi tvrtka DROM fragrances. Artur Trawinski nigdje nije naveo na tom certifikatu u kojem se postotku koriste DROM mirisi u odnosu na ostale sastojke koje prodaje u bočicama. Samim tim što se testeri razlikuju od kupovnih 'parfema' već govore dovoljno u prilog tome da se radi o drukčijoj recepturi. Drugim riječima, FM radi loše kopije koje prodaje dobrom pričom da se radi o originalima koji imaju drukčije pakiranje.
3. U budućnosti, moj ti je savjet da prije nego nešto odlučiš prodavati budeš sigurna da znaš što prodaješ.
4. I još jedan savjet - prije nego pljuješ po konkurenciji, sjeti se da jednako tako netko može popljuvati i proizvode one tvrtke za koju ti radiš. Ako već pljuješ, onda budi sigurna da govoriš iz vlastitog iskustva.
I na kraju, danas sam isprobala Experience parfeme kojima sam oduševljena pa sam kupila i dečku i sebi. Jedva čekam proširivanje izbora parfema i preporučujem što više parfema sličnih Givenchy-evim recepturama (nitko sretniji od mene). Podržavam i ovakvu inicijativu osnivanja hrvatskog proizvoda.
Catharine~ onak, ne da mi se uopće razgovarati i objašnjavati s nekim tko ne zna razliku između Č i Ć, a kamo li nešto drugo;
PEGY
Dakle ovo je vrh intelektualnog razmišljanja i iznošenja svojih stavova u jednoj debati kada ti ponestane pametnijih argumenata.
EXPERIENCE
cukimislim na coco chanel madmoiselle,poklonila bih ga ,znate li cijenu,hvala
Jeli cijena za taj parfem od 30 ml = 120,40 kn i od 50 ml = 185,50 kn, u redu?
Istina, akcijska je i traje do 14.veljače.
[/quote
mogu li dobit kontakt broj
cukicoco shanel madmoiselle-vas kontakt broj,gdje mogu ga nabaviti.hvala vam
JazPostoji li još igdje Gabriela Sabatini "Devotion"? Očajna sam otkako ga ne proizvode...
Monstrum
jab da izmisle parfem mirisa ženske vagine ... al ne neke gljivičaste kisele odvratne rugobaste ... neg neke finepa da moš stavit na žemske gaće kupite u trgovini, na glavu i drkat dok ne umreš
![]()
![]()
(ovo bi trebala bit zasebna tema)
EXPERIENCE
JazPostoji li još igdje Gabriela Sabatini "Devotion"? Očajna sam otkako ga ne proizvode...
Pozivam Vas da isprobate naš parfem koji je sličan "Devotionu".
Miris je cvjetni sa svježom notom aldehida.
Cvjetno svježi početak od citrusa i cvijeta naranče vodi u egzotično opojno cvjetno srce.
Baza kompozicije je topla i klasična, a sastoji se od sandalovine, mošusa, ambera i vanilije.
Uvjeren sam da će Vam se dopasti.

JazEXPERIENCE
Pozivam Vas da isprobate naš parfem koji je sličan "Devotionu".
Miris je cvjetni sa svježom notom aldehida.
Cvjetno svježi početak od citrusa i cvijeta naranče vodi u egzotično opojno cvjetno srce.
Baza kompozicije je topla i klasična, a sastoji se od sandalovine, mošusa, ambera i vanilije.
Uvjeren sam da će Vam se dopasti.
Ok, i gdje ga isprobam, kako se zove...? Zvuči mi super, ali...nedostatak info
JazHvala!
Nadam se dovoljnoj sličnosti s "Devotionom"
JazEnough, zasad. Dok ne pomirišem
![]()
Zvuči mi sličnije nego iz Refana, a i ono mi je čak bilo dovoljno slično. A s obzirom da se "kvaliteta" i "čistoća" njihovih proizvoda ne mogu usporediti s Vašim parfemima koji sadrže min. 25% esencijalnih ulja...me likey!
EXPERIENCE
U narednih mjesec dana otvorenje
trgovine s Experience čistim parfemima.
Čeka se raspisivanje natječaja za zakup poslovnih prostora
koje je Grad Osijek trebao raspisati prije tri tjedna.
Bit će na osijek031 nagradna igra.
Mrky007EXPERIENCE
U narednih mjesec dana otvorenje
trgovine s Experience čistim parfemima.
Čeka se raspisivanje natječaja za zakup poslovnih prostora
koje je Grad Osijek trebao raspisati prije tri tjedna.
Bit će na osijek031 nagradna igra.
Jel ima kakvih novosti? Kad je otvorenje? Gdje?
Jazajd fala Bogu
audiworldaaa davidoff cool water?
EXPERIENCEParfumerija preselila u novi, veći prostor
na adresi Hrvatske republike 19a.
Akcija!
Za svaku kupljeni parfem kupac dobiva poklon bon
za konzumaciju kave i cedevite u
Caffe baru "News", Kapucinska 19

anakonda... em ti se ušljakaju Sime sa svojim biserima....
anakonda...zgodan ti je "ormar"....