sretan vam prvi dan jeseni!
na što vas asocira njegov dolazak?
prije su to bile nove školske knjige i bilježnice, miris novih omota i gumica..
danas me asocira na više odjeće, jutarnju maglu i sunce na kojem je napokon ponovno ugodno sjediti na terasi.. i naravno, kestenje kod kina!
Miris kestenja po gradu, pogotovo u Hrvatske republike, od Ise cijela ulica miri...........tulum boja, pogotovo u baranji tamo prema Zlatnoj gredi...........ludilo mi je pred kraj jeseni kad patke nahrupe u zimsku luku........miris opalog lišća me podsjeti na djetinjstvo, ko pican se valjat s legosima po lišću............magla svuda, pogotovo u jutro pa kad jutarnje zrake obasjaju jutarnju rosu..........volim jesen
obožavam jesen i jesenje boje! a i rodjendan mi je u jesen....al nije to razlog,mislim jedan od je ali ne glavni, glavni je.....boj, šuštanje lišća pod nogama i jedenje kestenja pa poslje ti sve crne ruke i žedan si...i svašta nešta!
Kraj ljeta, jesen... najljepši su mi dio godine.
Boje jeseni, svjetlost koja više nije zasljepljujuća.
Lišće u različitim tonovima smeđe, žute, crvene... još danas nalazim po enciklopedijama listove koje sam pokupila u šetnji i stavila "prešati" da se očuva boja.
Kestenje koje pada i ne možeš da se ne sagneš i ne pokupiš ga.
I pečeno kestenje. Dolazili smo kući uvečer iz škole i već na pola ulice osjetili da se baš iz naše kuće osjeti pečeno kestenje.
...svirajte mi jesen stiže dunjo moja,jesen rana
nek zazvone tambure u transu.znam da nije pjesma ova za veselje i svatovac,al ja moram čuti tu romansu...
Jedva čekam da zažuti svo lišće..pocrveni..te boje su mi predivne vani, opušta me ovaj dio godine i osjećam se goooood ...mozda zato sto je ovo moj mjesec, pa ga zato tak volim, ali kako god, obožavam jesen!
jako volim jesen.... vjetar, sivo nebo, lisce, šuštanje, gledati kako se lišće rasprši kad prođe tramvaj, kišu... lupaknje kiše po limu... a tek zimu! nema nist ljepse nego se zagrnuti nekim šarenim šalom, nabacit rukavice i hodat gradom smrzutog rudolph- nosića... bozic... ajmee