ajmo raport... što skupljate... jeste li hrčci ili samo usputni kolekcionari
ja prvi: skupljam limenke piva (zavidna kolekcija od čak tri limenke: tuzlanski pilsner, grafen walder i naravno osječko), male autiće (oko 14 komada) te vizit karte (najvrijednija od japanskog veleposlanika), skupljam glazbu koju uređujem po idtagovima, po albumima, izvođačima, broju pjesme... i mislim da je to to...
kuctije cigareta ( sve razlicite, imam ih trenutno 51 ), secere iz kafica ( također sve razlicite, njih imam 61 ), ulaznice na razne manifestacije ( koncerte, tekme itd. ), markice sa cigareta ( trenutno ih imam 14, a najdraza mi je, nasao u birtiji nekoj praznu kutiju cigara i na njoj tu markicu, markica iz "republike moldove" ), pa pepeljare, boce od alkohola ( staklene, najdraza mi je od heinikena staklena boca od litru i pol )...
vec duzi niz godina skupljam privjeske za kljuceve. Zadnji put kad sam ih prebrojio bilo ih je preko 700 komada a to je bilo prije 2 godine. Moram napomenuti da je vecina s nekih putovanja, mojih osobno ili meni dragih ljudi koji me se svaki put sjete-HVALA VAM....
Imam i jednu manju kolekciju (cca55) casa za cugu s original logotipima....
nadje se i nesto crnih vina, pretezno iz 2003, zadnje dobre godine....
najdalje s čime sam stigao u skupljanju nečega su vrećice šećera, kojih sam stvarno imao dosta i odasvud, ali sam ih onda razdijelio, a što nisam razdijelio, potroših ili još trošim.
skupljam tipkovnice miševe i zvučnike to često novo kupujem a staro ne bacam...nego slažem na hrpice po sobi
To isto radi i rođak, kod njega u kući ko u skladištu tehnike, 5 televizora, 2 kompa, x-box, playstation 2, linija, video, 2 dvd-a, surround sustav, hi-fi komponente, jedno 4 printera, i brat bratu 5 pari zvučnika, 100 puta sam ga pito šta ne prodaš to, koji će ti klinac, odgovor je uvijek "aaaaaaaa ne, treba to meni, treba, treba"
skupljam tipkovnice miševe i zvučnike to često novo kupujem a staro ne bacam...nego slažem na hrpice po sobi
To isto radi i rođak, kod njega u kući ko u skladištu tehnike, 5 televizora, 2 kompa, x-box, playstation 2, linija, video, 2 dvd-a, surround sustav, hi-fi komponente, jedno 4 printera, i brat bratu 5 pari zvučnika, 100 puta sam ga pito šta ne prodaš to, koji će ti klinac, odgovor je uvijek "aaaaaaaa ne, treba to meni, treba, treba"
hehe.poznata mi je ta rečenica....meni u sobi joj strava.....jedva sam je spremila danas..nekih 10-tak tipkovnica,malo više miševa,komp,laptop,skener,printer,tv,kućno kino...dijelovi za komp,od dvdova što rade što ne rade,graf.mrež.zvuč kartica...kojekakvih pizdarija iz kompa što ni sama ne znam šta su .....a zvučnike više ni ne brojim...
počela sam vaditi one kuglice iz starih miševa...poludjela sam...
ti imaš obrt, popravljaš to? ja u životu nisam imao 10 tipkovnica, uključujući onu od komodorca.
a jbga.zadnju sam kupila nekidan ali..
sad sam si kupila laptop i ne znam šta ću sa kompom...
u dijelove ga sredit ..jer ono...treba mi ...samo ne znam za šta...
a majke ti... koja količina patologije
prestala sam skupljati bilo što negdje u osmom razredu... ali razmišljam da počnem skupljati kuglice iz nosa... možete mi slati svoje, hvala svima!
prestala sam skupljati bilo što negdje u osmom razredu... ali razmišljam da počnem skupljati kuglice iz nosa... možete mi slati svoje, hvala svima!
U kojoj boji bi skupljala?
S dlačicom ili bez? hahaaa...sviđa mi se ideja!!
U kojoj boji bi skupljala?
S dlačicom ili bez? hahaaa...sviđa mi se ideja!!
sve prolazi, pravi kolekcionari ne biraju! najcjenjenije u kolekcionarskim krugovima su zelene, iako smeđe, žute i crvenkaste od krvi također mogu proći.
dlake su dobrodošle, dok su najvrijedniji crni primjerci, nakon subotnjeg izlaska, zasićeni nikotinom i katranom...
Možemo skupljati pa zajedno srolati jedan veliki... Možemo ga i izložiti negdje!
Na svaki slijedeći sastanak svatko ponese svoju teglicu s označenim balcima!
..i onda kad bude veliki party, srolamo jedan veliki i budemo u Ritmu grada opet
Kako je bit kolekcionarstva sačuvati nešto od zaborava tako sam i ja ranih devedesetih uvidio da pripadnici srpske nacionalnosti nestaju iz Osijeka. Tada sam se dosjetio da ipak sačuvam nešto da ih se ne zaboravi, a možda će ta kolekcija jednoga dana imati neku vrijednost, ako ne novčanu onda barem onu sentimentalnu.
Kao što rekoh početkom devedesetih započeo sam prikupljanje stvarčica koje bi me podsjećale na nase dojučerašnje sugrađane, dugo sam razmišljao što bi bilo najlakše za umetnuti u neku vrst albuma ili galerije. Tada mi sine ideja
Tijekom 4 do 5 godina imao sam značajnu kolekciju prosušenih ušiju i skvrčenih prstića (pojedini eksponati su imali potvrdu o autentičnosti), no onda se dogodilo nešto nečuveno. Sam razlog moga kolekcionarstva je izgubio smisao. Mislim kako bi to bilo da se ponovno štampaju poštanske marke od prije 100 godina ili da se ponovno kuju rimski novčići. E to se samo meni može dogoditi, srbi su se naime vratili nazad u Osijek i sada klinci vide kako ti likovi izgledaju, tako da više ne dolaze kod mene gledati prstiće i zapitkivati kako je izgledala ruka na kojoj su bili pričvršćeni. Kolekciju još čuvam, ali samo iz onih sentimentalnih razloga.
Pih bolje da sam nastavio skupljati kaznene bodove.
jel to ima uopće još za kupiti?mislim te žvakaće?
ja sam skupljala one naljepnice za majice,dobijelo se u nekom ratnom časopisu,tak nešto,moj vojnik ne sjećam se točno...znam a sam imala majica sa vojnicima...bože to je bilo prije 15 godina auuuu
skupljam igračke.obožavam igračke...plišane,staklene,kamene bilokakve samo su igračke...imam i onu veliku stazu za autiće....imam puno barbika...i konja isto...i jedna barbika ima zelenu glavu,imam i autića na daljinski,imam i karte jugioh i pokemon i teletabis sličice,imam puno figurica iz kinder jaja,imam jednu bebu koja plače,imam i medvjedića dobrog/hrabrog srca,imam pikachu...ja jako volim igračke i ja imam problema očito u glavi
Dobro imam hrpetinu torbi, ali ne mogu reći da ih skupljam,,,,,kontam da se skuplja zapravo nešto što ne možeš koristit,,,,a stara moja,,,,,jao bože dragi totalna suprotnost od mene,,,,lager gluposti u kući...
kod mene doma nitko ništa ne skuplja.. iako većina ljudi s kojima se družim su onak pravi hrčci.. a ja nikad ništa.. ok, salvete kad sam imala 12 god, ali otad ništa...
skupljam šalice.
ne one što moš kupiti u svakom konzumu nego u smislu kad netko putuje u neku svjetsku destinaciju, meni donese šalicu koja je ukrašena npr. zaštitnim simbolom grada u kojem su bili i sl.
poanta je u tome što one nisu pod staklenim zvonom već ih sve redovito koristim za kave, čajeve....
skupljam šalice.
ne one što moš kupiti u svakom konzumu nego u smislu kad netko putuje u neku svjetsku destinaciju, meni donese šalicu koja je ukrašena npr. zaštitnim simbolom grada u kojem su bili i sl.
poanta je u tome što one nisu pod staklenim zvonom već ih sve redovito koristim za kave, čajeve....
E puj pik, ne vrijedi,,kontam da ne smiješ koristit to što skupljaš
a koliko sam ih već porazbijala....
baš ih volim koristiti i nemam ni jednu istu šalicu u kući, u smislu "špajz servisa" ili tak nešto.
a krenulo je sasvim slučajno kad sam bila klinka i dobila šalicu s nekim bjesnim crvenim porscheom, koja mi je naravno postala omiljena
gdje to piše, u JUS-u?
kontam da jedino tako i ima smisla, a ne da ti artefakti skupljaju prašinu...
E super ,,,onda hajte svi lijpo sada iskoristite vaše markice od prije ohoho,,,i salvetama obrištie ustašca, naravno ako imate dupliće i popalite svijeće koje ste skupljali godinama,,,,,,e da i one novčiće potrošite isto ,,,,,,ne znam ja sam mislila da se upravo skupljaju stvari koje ne možeš koristit,,,,
skupljam šalice.
tako je....to ne smijes koristiti...i ja isto skupljam takve salice ali ih sve cuvam i ne koristim ih...ali prije par dana dogodilo se sranje, otpala mi je stalaza gdje su se sve te case nalazile i ko za*kurac razbije mi se čaša iz Kyota, a one trule netaknute popizdio sam...jako jako
Šalice i koristim ih,što god mislili o tome...
ima raznih kupljenih (nemogu im odoljeti)ili onih koje su mi darovale drage osobe tnx
ukrasne svijeće...na njih sam slabaaaa
ja imam jednu naviku. Od ne znam otkad (negdje od osnovne, al ne znam točno koji razred) svaki put , kad god idem na neko putovanje sa školom kupim u Lipovljanima nešto od Kindera, najčešće kinder jaje, al sad ga rijetko imaju, pa kupim kinder joy.
A onda sam počela skupljat igračkice koje dobijem. Imam ih već dosta...
Samo mi je krivo kad prodavač vidi mene, curu od 17 godina kako kupuje kinder jaje i apsolutno uživa u njemu kao malo dijete. Zašto me uvijek čudno pogleda? Nije fer...
ja se evo cijeli dan pokušavam sjetiti da li mooožda ima nešto što skupljam, but... blank... što se skuplja trenutno, što je aktualno? pa da probam početi! skupljati!
ja se evo cijeli dan pokušavam sjetiti da li mooožda ima nešto što skupljam, but... blank... što se skuplja trenutno, što je aktualno? pa da probam početi! skupljati!
prazne telefonske i prepaid kartice... nešto najgluplje što sam ikad čula..
prazne telefonske i prepaid kartice... nešto najgluplje što sam ikad čula..
jesus, ok, ovo je stvarno bedasto.. čak nije niti nešto zanimljivo..