burek
Društvo, politika
btw. Eto tako i mog 1500-og posta i to bas o bureku....
Sale car
el-pan, radi non-stop bila subota ili nedjelja, burek mastan, odlican.... predobar...![]()
el-pan... dobar burek...
aethurali mislim na masni, masni, masni burek... ono, da vam se masnoća slijeva niz obraze dok ga jedete... da je toliko mastan da ruke se ne mogu niti benzinom oprati... masniji od svinjske masti...
Kažem ti u ružinoj, ja naletio dosta puta burek je tolko bio masan, nisam stigo napravit 20 koraka a onaj papir se već prozirao kolko je bio natopljen mašću, a vruć, pa ga nemoš držat u ruci, pa ga rotiraš lijeva, desna, lijeva, desna, ruka, a od silnog zibanja umastio se do laktova
Sale car
jucer kada sam zderao burek iz el-pana mi je cijela tipkovnica bila cista i blistala se od masti.... tako da mislim kako el-pan ulazi u konkurenciju....![]()
Monstrum
aethurali mislim na masni, masni, masni burek... ono, da vam se masnoća slijeva niz obraze dok ga jedete... da je toliko mastan da ruke se ne mogu niti benzinom oprati... masniji od svinjske masti...
Kažem ti u ružinoj, ja naletio dosta puta burek je tolko bio masan, nisam stigo napravit 20 koraka a onaj papir se već prozirao kolko je bio natopljen mašću, a vruć, pa ga nemoš držat u ruci, pa ga rotiraš lijeva, desna, lijeva, desna, ruka, a od silnog zibanja umastio se do laktova![]()
o tome ja govorim!!!
Re: burek
1.) Uđeš u buregdžinicu (vidiš moram to stavit u rubriku smiješnih riječi), pozdraviš čika šiptara sa dobro veče il jutro ako si uletio iza 5 ujutro vidno alkoholiziran s nacerenim licem
2.) Sagneš se i pogledaš tepsiju koja se nalazi u izložbenom prostoru
3.) Slijedi procjena
a) Ako ima jedan trokut znači da je burek star, mast ohlađena, kupnja se odgađa u svakom slučaju do daljnjega
b) Ako su 2 trokuta procjenjuješ sjajnost kore odn. pokorice, ako se pod neonkama fino sjaji postoji mogućnost da je burek svjež, vruć al da je brzo planuo od strane ostalih pijanih i gladnih sugrađana, preporučljivo odgoditi kupnju ili postavit sačekušu ispred buregdžinice pa ko prvi izađe pitaš fino i uljudno da li je burek svjež, topal idr.
c) Ako su 3 trokuta, kora je sjajna pod neonskim svjetlom gotovo je zagarantirano da je burek zakon
d) Ako je tepsija cijela, e sad je to najzajebanije, moguće je da je prije ispečen pa stoji, hladi se, ili si naletio na tzv. JACKPOT svježi, prevreli, premasni (al stvarno premasni) burek drito iz pećnice, opće ludilo i sreća, samo iskusno oko može procijenit sjajnost pokorice tako da svima treba malo prakse, al uglavnom to je to.
I naravno dva osječka jogurta
Monstrum
Kažem ti, kako naletiš, imam ja čak i tehniku za kupovinu bureka, nerado ovo dijelim sa neznancima al pošto su na forumu sve dragi ljudi podijeliću male tajne kupovine bureka sa vama.Naima ima par koraka:
1.) Uđeš u buregdžinicu (vidiš moram to stavit u rubriku smiješnih riječi), pozdraviš čika šiptara sa dobro veče il jutro ako si uletio iza 5 ujutro vidno alkoholiziran s nacerenim licem
2.) Sagneš se i pogledaš tepsiju koja se nalazi u izložbenom prostoru
3.) Slijedi procjena
a) Ako ima jedan trokut znači da je burek star, mast ohlađena, kupnja se odgađa u svakom slučaju do daljnjega
b) Ako su 2 trokuta procjenjuješ sjajnost kore odn. pokorice, ako se pod neonkama fino sjaji postoji mogućnost da je burek svjež, vruć al da je brzo planuo od strane ostalih pijanih i gladnih sugrađana, preporučljivo odgoditi kupnju ili postavit sačekušu ispred buregdžinice pa ko prvi izađe pitaš fino i uljudno da li je burek svjež, topal idr.
c) Ako su 3 trokuta, kora je sjajna pod neonskim svjetlom gotovo je zagarantirano da je burek zakon
d) Ako je tepsija cijela, e sad je to najzajebanije, moguće je da je prije ispečen pa stoji, hladi se, ili si naletio na tzv. JACKPOT svježi, prevreli, premasni (al stvarno premasni) burek drito iz pećnice, opće ludilo i sreća, samo iskusno oko može procijenit sjajnost pokorice tako da svima treba malo prakse, al uglavnom to je to.
I naravno dva osječka jogurta![]()
ovo si moram isprintati... svaka čast... evo ti kikači...
Al u svakom slucaju dobra uputa.... a ovo sa sjajem i ja prakticiram...
To je sirnica!
Burek je UVIJEK I SAMO sa mesom.
Ostalo su sirnice, zeljanice, krumpiruše...
BUREK JE SAMO JEDAN!!!!!!!! OSTALO SU LOŠE I JEFTINIJE KOPIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sale carmislim kako ti se poslije pet sati i kada si u vidno alkoholoziranom stanju sve pred ocima sjaji....
![]()
Al u svakom slucaju dobra uputa.... a ovo sa sjajem i ja prakticiram...
Ma najsigurnije je, ako pitaš čika šiftara uvijek je najsvježiji i najbolji, i zapravo nikad ne znaš štaš dobit, a ovak kad naučiš skontat svježu, masnu pokoricu ma čovječe nema ti kraja
Jeff MurdockBurek sa sirom ne postoji!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
To je sirnica!
Burek je UVIJEK I SAMO sa mesom.
Ostalo su sirnice, zeljanice, krumpiruše...
Naravno, to se podrazumjeva, burek je sa mesom, a pizza je slavonska i točka
MissTake
e baš to htjedoh napisati
BUREK JE SAMO JEDAN!!!!!!!! OSTALO SU LOŠE I JEFTINIJE KOPIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ne deri se... burek postoji s sirom i mesom... ono s jabukom u kruni je štrudla... a to s sirnicom... uf kakva sam iskustva imao u sarajevu...
Sale car
el-pan, radi non-stop bila subota ili nedjelja, burek mastan, odlican.... predobar...
ovo preporučam svakako.. masniji od onog u colibriju!
insomnia
Sale car
el-pan, radi non-stop bila subota ili nedjelja, burek mastan, odlican.... predobar...
Ajd barem me neko podrzava....
Sale car
insomnia
Sale car
Ajd barem me neko podrzava....![]()
mislim, sta je je!
mogla bi bez beda pojesti i nešto što kupim u knjižari... sreća pa u to vrijeme ne rade

CatCloe
u iznimno alkoholiziranom stanju subotom navečer (odnosno nedjeljom ujutro) ne vidim razliku između bureka i mješalice za beton, a ne masnog i nemasnog bureka![]()
mogla bi bez beda pojesti i nešto što kupim u knjižari... sreća pa u to vrijeme ne rade![]()
zbog takvih stvari ja uvijek imam pratnju kuci ... .
CatCloeU kasnim satima se cesto nadjem u knjizari... (ne)sreca pa nisam na prodaju...... mogla bi bez beda pojesti i nešto što kupim u knjižari... sreća pa u to vrijeme ne rade
fatcat
U kasnim satima se cesto nadjem u knjizari...
A mi pizdimo kad nas negdje van Osijeka traži 12kn za loš burek... Jel' bar ičemu? Jel' mastan?
Inače, najbolji burek kojeg sam ikad jeo ispekla je teta Kaja (pečenjara u Županijskoj).
Naravno, nemaju burek na meniju u radnji, al' ja sam obiteljski prijatelj pa se znam pozvati ponekad do njih doma na pokoji komad bureka, preko cijele tave motanog... A mast se cijedi s prstiju i usana... Pa ondak gajbu piva, crnog, mlakog...
inače, takav vrlo mastan i dobar burek je nekad bio u zrinjevcu. a radilo 0-24! s promjenom imena u croatia kvarila se i ponuda, da bi se na kraju i zatvorilo...
burek je samo jedan i to sa mesom
MissTakearena, na pijaci... najbolji
burek je samo jedan i to sa mesom

ODVRATAN!! Preslan, presuh, motani, bačen na pult u onoj "škanicli" da nije ni papirom umotan.. ODVRATAN!!
Pekara na Zelenom polju kod okretišta tramvaja s desne strane ako ideš od centra..
Skoro sam se vratila da joj ga bacim u glavu nazad..
uf, a bila sam gladna k'o pas...

Jeff Murdock
Uh, kad smo kod najgoreg bureka pobjednik je pekara Žuti u Slavonskom Brodu. Kao da ga prave od (bolje da ne napišem). Muka u stomaku ostaje danima
joj da, nažalost također sam na vlastitim nepcima iskusila isto..